Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulator cijena

Izračunajte koliko će koštati auto nakon uvođenja novih trošarina

vw fusca,sao paulo,auto-sajam (1)
AFP/PIXSELL
22.11.2012.
u 12:58

Proteklih su se tjedana u javnosti pojavile brojne spekulacije kako će novi obračun trošarina utjecati na cijene automobila.

Od početka iduće godine sukladno najavama ministra financija Slavka Linića trošarine na automobile obračunavat će se prema vrijednosti automobila i emisiji ugljikova dioksida, a ne kao dosad samo po vrijednosti vozila, s time da će bitniju komponentu imati ispuštanje CO2.

Proteklih su se tjedana u javnosti pojavile brojne spekulacije kako će novi obračun trošarina utjecati na cijene automobila, odnosno kako će cijene vozila prema novom obračunu biti znatno niže.

To je djelomično rezultiralo padom prodaje vozila u salonima automobila u Hrvatskoj, jer svi čekaju nove trošarine i niže cijene. Međutim, zastupnici automobilskih kuća upozoravaju kako su takve kalkulacije ishitrene i u većini slučajeva netočne te kako automobili neće znatnije pojeftiniti. Upravo suprotno, izračunali su kako će uvođenjem novog Zakona o posebnom porezu na motorna vozila većina automobila poskupjeti, i to za znatan iznos.

Kako biste izbjegli netočne informacije i očekivanja "nižih" cijena koje bi vas mogle neugodno iznenaditi, Večernji.hr je pripremio Kalkulator cijena novih automobila u kojem možete izračunati koliko će vas stajati novo vozilo sukladno novom Zakonu o posebnom porezu na motorna vozila.

Komentara 7

M7
M_71
14:52 22.11.2012.

Ma glupost ovo je još jedan od onih jeftinih oglasa ajde da natjeramo raju da kupe sad auto. Pa koja će budala dat za auto koji košta 98900 kn sa diesel motorom sad 142.193,48 kn.Po tome slobodno autodileri mogu stavit ključ u bravu.

KA
Karizma
14:33 22.11.2012.

Placeni oglas.U Njemackoj i Italiji su automobili mnogo jeftinije nego kod nas i automatski osnovica za razrez svih davanje je manja i automobili su jeftiniji.Mozda ce drzava uvesti jos jednu knjigu za procjenu vrijednosti jer vec imate dvije u kojima su isti automobili sa razlicitim vrijednostima.Jedna im sluzi za osnovicu i poreze a druga za osiguranja da isplate manju vrijednost stete.To ne ide u EU.

DU
Deleted user
19:37 22.11.2012.

CAPAR, Luka, odakle si i gdje si išao u školu? UGLJIČNI DIOKSID a ne ugljikov dioksid ! Ovo su hrvatske novine ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije