Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

'Prvo sam mislio da je šala': 12 skupocjenih Mercedesa stiže u Imotski

"Prvi put u Imotski i Hrvatsku doći će i neki primjerci Mercedesa koji jednostavno nemaju cijene. Dolazi i jedan član uprave Mercedesa sa svojim oldtajmerom za koji ćemo morati zatražiti i policijsku zaštitu dok bude u Imotskom, jer je jedini na svijetu i neprocjenjive je vrijednosti"
21. ožujka 2019. u 18:20 18 komentara 13545 prikaza
Mercedes oldtimeri
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Građani Imotskog poznati su po svojoj ljubavi prema Mercedesima. Glas o ovom odnosu pročuo se i do magazina Mercedes Classic s nakladom od 900.000 primjeraka, a koji je posvetio čak 14 stranica, s 22 fotografije, Imoćanima i Mercedesu i zaista lijepo prezentirao ljepote Imotske krajine.

Oldtimer klub U Mercedesu oduševljeni Gradimo Mercedesu spomenik jer on je simbol Imotskog

- Vidjet ćete koliko će vam donijeti popularnost ova priča - rekao je tada, u travnju 2018. godine, urednik magazina Jorg Heuer. Njegove riječi sada su se obistinile.

Mercedes oldtimeri
1 / 7
Oldtimer klub

– Prije neki dan zvoni mi mobitel. Javim se i pita me čovjek na njemačkom jeziku govorim li engleski. Kažem da lijepo govorim njemački jer sam i ja bio član velike imotske obitelji koja je okusila bauštele Njemačke, baš kao i moj otac. I tako predstavi mi se kao jedan od izvršnih direktora Muzeja Mercedesovih oldtajmera iz Stuttgarta - rekao je Ivan Nota Topić iz Vinjana Donjih, aktualni predsjednik Oldtajmer kluba Imotski, piše Slobodna Dalmacija.

Kutija prve pomoći Sigurnost Riskirate kaznu: Imate li ispravnu kutiju prve pomoći?

- U prvi mah sam mislio da je neka šala, no vidim da je ozbiljan i da govori o dolasku u Imotski. Kada sam se pribrao, zamolim ga da mi sve ponovi. Znači, reče mi Nijemac, 17., 18. i 19. svibnja iz stuttgartskog Muzeja Mercedesa dolazi u Imotski dvanaest njihovih stalnih članova sa svojim skupocjenim oldtajmerima, kao izraz zahvalnosti Imoćanima za njihovu ljubav prema Mercedesima. Nisam mogao doći sebi. Prvi put u Imotski i Hrvatsku doći će i neki primjerci Mercedesa koji jednostavno nemaju cijene. Dolazi i jedan član uprave Mercedesa sa svojim oldtajmerom za koji ćemo morati zatražiti i policijsku zaštitu dok bude u Imotskom, jer je jedini na svijetu i neprocjenjive je vrijednosti - kaže Topić, poručujući da će Nijemci osjetiti imotsko gostoprimstvo.

VIDEO Isprobali smo Mercedes A-klase:

Danijel Popović
Moja je cura pala u nesvijest kad su nam u banci rekli da mi je Jugoton uplatio milijun maraka za album
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva