Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renault Koleos

Isprobali smo: Francuski velikan uz još snažniju dizelsku ergelu

Renault Koleos
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/12
27.12.2019.
u 09:58

Koleos je ušminkan izvana i iznutra, ali i ispod poklopca motora, a top izvedba 2,0 dCi sada nudi 190 KS i 380 Nm

Najveći Renaultov SUV model Koleos u drugoj je generaciji s dužinom od 467 cm i prostranošću u kabini i prtljažniku (565 l) postao pravi velikan, a ovogodišnjim redizajnom decentno mu je osvježen vanjski izgled (nova kromirana maska hladnjaka, kromirani detalji na odbojnicima, novi dizajn naplataka, standardna Pure Vision full LED svjetla) i unutrašnjost (još udobnija sjedala, unaprijeđen multimedijski sustav R-Link...) te su ponuđena dva snažnija, čišća i štedljivija dizelska motor.

Umjesto početnog sa 130 KS sada se nudi novi 1,7-litreni sa 150 konja, a 2,0 dCi umjesto 175 sada razvija 190 KS i 380 Nm okretnog momenta. Isprobali smo najsnažniju verziju uparenu s kontinuiranim automatskim CVT mjenjačem koji snagu prenosi na sva četiri kotača i to u top izvedbi s najluksuznijom opremom Initiale Paris. Radi se o automobilu mase 1,8 tona, pa je moćan dizelaš sa 190 KS svakako dobrodošao. S njim se uz uglađeni i dobro programirani CVT automatik koji brzo i glatko mijenja stupnjeva prijenosa Koleos vozi kao prava krstarica, bez obzira krstarite li lagano gradom ili vozite većim brzinama autocestom (10,1 s do stotke, 198 km/h maksimalna brzina).

Prosječna potrošnja niža od 8 l/100 km u mješovitom ciklusu za ovako velik automobil vrlo je dobar rezultat. Initiale Paris paket opreme nudi zaista mnogo, od 19” alu naplataka, crnih kožnih Nappa presvlaka sjedala, Bose audio sustava, 8,7” multimedijskog zaslona, pa do grijanih i ventiliraih sjedala s funkcijom masaže. Ovako opremljenom automobilu cijena je 359.225 kuna. Početni Koleos stoji 246.900 kuna.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Renault Koleos
1/29
Ključne riječi

Komentara 1

PR
PrimoracRi
22:00 01.01.2020.

Ne vrijedi nit pola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije