Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GR Yaris

Iskovan u vatri reli natjecanja

29.01.2020.
u 16:50

Mala jurilica po konjskoj snazi nosi samo 4,9 kilograma

Na vrh nove palete gradskog Yarisa postavljena je poslastica s potpisom Toyota Gazoo Racinga – Yaris GR. Dva čarobna slova znače da je ovaj mališan čista jurilica, nastala na temelju Toyotina iskustva osvajanja titula u Svjetskom prvenstvu u reliju.

Iskovan kroz uspjehe u vatri natjecanja, donosi tehnologiju i konstrukciju motosporta izravno u svijet cestovnih automobila, dosljedno prateći duh Toyota Gazoo Racinga u stvaranju sve boljih automobila koji imaju usađenu dinamičnost i zabavu u vožnji.

Svaki aspekt ovog automobila usmjeren je k performansama: potpuno nova platforma i motor, novi ovjes, lagana konstrukcija i aerodinamičan oblik, novi stalni pogon na sve kotače. Zahvaljujući velikoj snazi i maloj težini, ima sve potrebno za pružanje uzbudljivih performansi.

Novi trocilindarski turbo motor iz zapremnine od 1618 kubičnih centimetara daje maksimalnih 261 KS te 360 Nm okretnog momenta. Kompaktnom i laganom motoru pridružen je ručni mjenjač sa šest brzina, konstruiran tako da podnosi velike okretne momente. GR Yaris ima snagu kompaktnog automobila u segmentu C, ali težinu automobila iz segmenta B – teži samo 1280 kilograma. Njegov omjer snage i težine je samo 4,9 kg po konjskoj snazi, što omogućava ubrzanje od mirovanja do 100 km/h u manje od 5,5 sekundi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije