Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.04.2016. u 16:00

Zagreb Auto Show opet dovodi blještavilo snova i stvarnosti, a potiče i domaću industriju

Bilo je to ono vrijeme kada je Zagreb vrvio međunarodnim događanjima. Kada je u gradu bila zastupljena svaka industrija, na Velesajmu (i drugdje) sklapali su se poslovi, Zagreb je bio pravo poslovno središte. Iako danas turista ima više nego ikad prije, ne bi bilo loše privući i ponešto poslovne klijentele. A za to treba imati i takva događanja. Razloge njihova nestanka znamo, raspad bivše države, rat, kriza... Ali, ne može se sve svaljivati na vanjske utjecaje. Impuls mora doći i iznutra.

Od svega što sam na Velesajmu znao pratiti, Zagreb Auto Show bio je sasvim sigurno događaj na kojem sam bio najredovitiji. I kao običan zaljubljenik i kao novinar, tad i po nekoliko dana, rado sam pohodio paviljone Velesajma. Blještavilo jedne od najjačih industrija svijeta ima taj poseban šarm. Zagreb Auto Show bio je ona rijetka prilika koja je mogla ponuditi posjetitelju i realnost, ali i snove. Nerijetko je tamo bilo pravih ekskluziva, puno toga stizalo je izravno iz Ženeve, nakon koje je, kao i sada, slijedio Zagreb Auto Show. Bilo je pokušaja da ga se derogira s prijestolja najvećeg u regiji, no bez uspjeha. Bila je to uhodana mašinerija.

A onda je nastupila kriza i autoindustriji uvjetovala drukčiji pristup, koji je godinama izostajao. Sada su se mišljenja poklopila pa će Auto Showa biti. Da se razumijemo, nije sasvim točno da se ondje prezentiraju isključivo proizvodi koji se rade vani. I Hrvatska ima nešto proizvodnje, bilo je toga i više, država bi mogla u tom pogledu reći nešto malo više. Kako god bilo, dolaskom na Auto Show podupiru se i domaći proizvođači. Nemam što reći, jedva čekam i ne marim puno za one koji misle da je Grad prebrzo “skinuo gaće”.

Tko je pametan, na Zagreb Auto Showu može zaraditi, jer ne sumnjam da će doista doći željenih 120.000 posjetitelja. Kako čitam, imat će i zašto. Od Rimčevih megastrujaša pa onda još 34 hrvatske premijere, ukupno 82 trgovačke marke u 14 paviljona. Plus, dakako, hostese, najljepše od svih na sajmovima. Imat će se što gledati danima. Konačno.

>> Hrvatski i korejski strujni udar, Japanci će izložiti prvi serijski auto na vodik

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije