Naslovnica Auti Automobili

'Imamo velike planove, zaposlit ćemo još 200 ljudi, a ja više neću biti većinski vlasnik'

Bit ću i dalje najveći pojedinačni dioničar, ne znam točno, 43 posto... Toliko mi je to malo važno da ne pratim - kaže Rimac.
14. svibnja 2019. u 22:06 46 komentara 8555 prikaza
Mate Rimac i Hyundai sklopili partnerstvo
Pogledajte galeriju 1/3

Rimac Automobili nedavno su sklopili suradnju s južnokorejskim divovima autoindustrije Hyundaijem i Kijom koji će zajedno uložiti oko 600 milijuna kuna.

Mate Rimac i Hyundai sklopili partnerstvo Veliko ulaganje Hyundai i Kia ulažu 600 milijuna kuna u Rimac Automobile!

- Za Hyundai i Kiu radit ćemo isto što i za druge tvrtke. Prošle godine je u vlasničku strukturu ušao Porsche, odnosno Volkswagen grupacija, radimo i za druge tvrtke, one koje nisu u vlasničkoj strukturi. Uglavnom se fokusiramo na pogonski sustav koji se sastoji od baterijskog sustava, motora, invertera i getribe tj. prijenosnika. Plus elektronika za upravljanje auta, infotainment i neki drugi sustavi - kazao je Rimac za RTL, a potom dodao kako ove godine planiraju zaposliti još 200 ljudi (sada ih radi 500).

Mate Rimac i Hyundai sklopili partnerstvo | Autor :

- Imamo velike planove što se tiče prostora, širenja, oduvijek smo imali velike snove, ciljeve i ambicije, ali smo još uvijek na početku našeg puta. Sjedište će i dalje biti u Hrvatskoj, mi smo hrvatski d.o.o..

Komentirao je i zašto Hrvatska dosad nije uspjela privući velike igrače autoindustrije.

Zagreb: Mate Rimac predstavio novi električni bicikl Greyp G6 Brdski bicikli Rimac predstavio novi Greyp: Visoka povezivost i bezbrojni senzori čine ga najpametnijim biciklom

- Zašto su Hrvatsku prethodno zaobišla dva investicijska vlaka i otišla u Slovačku, Češku, Mađarsku, Sloveniju? Što možemo napraviti da to promijenimo? Proaktivnost i jasna strategija su na prvom mjestu. Zemlje se danas natječu kao tvrtke i kad investitori biraju kud će ići uspoređuju konkurentnost, a Hrvatska tu jednostavno nije konkurentna - tvrdi Rimac.

Kad je riječ o vlasničkoj strukturi njegove tvrtke u koju su uz Južnokorejce ranije ušli i drugi ulagači, Rimac kaže da je i dalje najveći dioničar.

Mate Rimac Ambiciozno Šef Porschea: Sljedeći superauto mogao bi biti električan. Rimac: Radimo na nekim projektima

- Danas jesam većinski vlasnik, ali kako završavamo papirologiju više neću biti. Bit ću i dalje najveći pojedinačni dioničar, ne znam točno, 43 posto... Toliko mi je to malo važno da ne pratim - zaključio je Mate Rimac.

Video - Mate Rimac o novom električnom biciklu

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • okolo:

    uf..za jednog matu, cijelu generaciju s filozofskog

  • barbaizamerike:

    Svaka cast Rimcu mlad a vec Legenda skidam mu kapu I moj naklon za uspjesnost

  • stefj:

    Super. Ovo je na kraju ispalo jako dobro, mislim da je sada pređena granica bankrota, da sada ima previše interesenata da bi pustili da tvrtka propadne... Nije lako živjeti od investitora, osim ako ne skupiš dovoljno jako ili puno njih. ... prikaži još! Evo, Rimac je uspio...