Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADAN VIDOŠEVIĆ:

'Hrvatska ima potencijal za razvoj autoindustrije'

rimac
HGK
25.10.2013.
u 17:12

"Hrvatska je 'butik-zemlja' koja ima i butik proizvodnju automobila", poručio je Vidošević

Unatoč tome što se Hrvatska ne nalazi na svjetskoj karti proizvođača automobila, činjenica da stotinjak hrvatskih proizvođača koji su izravno ili neizravno vezani uz proizvodnju automobilskih dijelova i komponenti zapošljava više od 15.000 ljudi i izvozi oko 90 posto svoje proizvodnje upućuje na to da Hrvatska ima značajan potencijal i za razvijanje gotovog proizvoda u budućnosti, poručio je predsjednik HGK Nadan Vidošević na otvorenju okruglog stola u sklopu Generalne skupštine Međunarodne organizacije proizvođača automobila – OICA koja se u organizaciji HGK održava od 24. do 26. listopada u Dubrovniku.

"Hrvatska je 'butik-zemlja' koja ima i butik proizvodnju automobila", poručio je Vidošević.

Rekao je kako hrvatski prototipovi električnih automobila DOK-ING-a i Rimca, koji su bili izloženi na otvorenju, dokazuju visoku razinu i sposobnost hrvatske automobilske industrije.

>> Uskoro serijska proizvodnja prvog hrvatskog elektroautomobila

>> Ovo je električna jurilica od 1000 konja proizvedena u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije