Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U borbu za titulu hrvatskog automobila 2007. kreće rekordnih 69 vozila

HR AUTO 2007.: Traži se najbolji!

aut_trazi_txt.jpg
import
23.10.2006.
u 14:30

Godina nikad nije bila bogatija, pa u potragu za hrvatskim automobilom 2007. kreće rekordnih 69 automobila, što novih, što redizajniranih. Izbor organizira Zbor automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva, krovno tijelo koje okuplja najviše redakcija specijaliziranih automobilskih magazina i priloga, a ovo je 13. nacionalni izbor automobila godine, HR auto 2007.. Riječ je o najstarijem i najutjecajnijem stručnom izboru automobila godine u Hrvatskoj, koji postavlja rigorozne ispite pred sve svoje sudionike. Ovo je jedini izbor u Hrvatskoj u kojem o automobilu godine odlučuju isključivo automobilski novinari koji su sve automobile-kandidate imali priliku voziti i stručno procijeniti, a održava se pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

Na širu listu kandidata izbora pristup je dopušten svim automobilima koji su se na tržištu pojavili tijekom 2006., ili će se pojaviti u prvom tromjesečju 2007.. Biranjem automobila sa šire liste, 40-ak će članova Zbora automobilskih novinara odlučiti kojih će šest automobila biti na užoj listi. Tih šest finalista bit će poznato sredinom studenoga.

Potkraj toga mjeseca, pak, naći će se pred posljednjim i najtežim ispitom. Na tradicionalnom testnom danu automobili sa završne liste bit će podvrgnuti testovima kočenja, izbjegavanja prepreka, slalom vožnje,... To će biti posljednje iskustvo koje će uoči završnog glasovanja Hrvatski novinarski žiri steći s "velikom šestorkom" ovogodišnjeg izbora. Slijedit će javno otvaranje omotnica s glasovima članova žirija te proglašenje pobjednika izbora.

Završna svečanost izbora HR auto 2007., na kojoj će najboljima biti uručeni Zlatni, Srebrni i Brončani volan te će biti otkriveni dobitnici 14 posebnih priznanja, održat će se potkraj siječnja 2007. godine.


Deset medija u žiriju

Hrvatski novinarski žiri Zbora automobilskih novinara HND-a okuplja predstavnike deset medija. To su: Jurica Pech (Auto moto magazin), Darin Janković (Auto motor i sport), Hrvoje Gattin (AutoNet), Matko Jović (Autopartner), Majda Lojo (Auto servis), Mirko Vukotić (Glas Slavonije), Edi Prodan (Novi list), Nada Matasović (Revija HAK), Sandra Mikulčić (Večernji list) i Dubravko Kuleš (Vjesnik).


14 posebnih priznanja

U sklopu ovogodišnjeg nacionalnog izbora automobila godine članovi Zbora automobilskih novinara HND-a dodijelit će i posebna priznanja izbora HR auto 2007.. Posebna priznanja dodjeljuju se u 14 kategorija, a to su: dizajn, ekologija, obiteljski automobil, poslovna limuzina, lako gospodarsko vozilo, najatraktivniji coupe, najatraktivniji kabriolet / CC /roadster, najpovoljnija kupnja, sigurnost, tehničke inovacije, terenac / SUV, gradski automobil, promocija / nastup / PR te najprodavaniji model.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije