Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicija

Hongkonški bogataš ulaže u Rimčevu tvrtku

Mate Rimac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
28.07.2014.
u 09:16

Hongkonški bogataš Tak Cheung Yam novi je investitor u Rimac automobile i član Nadzornog odbora tvrtke

Novi većinski vlasnik Forbesa uložio je milijun eura u tvrtku Rimac automobili. Hongkonški bogataš Tak Cheung Yam ušao je u samoborsku tvrtku preko svoje grupacije Integrated Asset Management (Asia) te se upisao i kao član Nadzornog odbora.

Tak Cheung Yam je prije desetak dana za 475 milijuna dolara preuzeo većinski udio u časopisu Forbes. Mate Rimac, osnivač i direktor Rimac automobila, kaže da je jako zadovoljan što je dobio i trećeg partnera, posebno tako uglednog biznismena na Dalekom istoku. Podsjetimo, na proljeće je u njegovu tvrtku uložio kolumbijski bogataš Frank Kanayet Yepes.

Nedugo nakon toga ulaganje u Rimac automobile je na burzi u Hong Kongu najavio kineski holding Sinocop Resources. Suvlasnik Forbesa navodno je za milijun eura dobio dva posto udjela u Rimac automobilima. Jedan od najbogatijih Kolumbijaca, bivši naftni magnat Frank Kanayet Yepes je od proljeća do sada udvostručio svoj udio na šest posto, dok je najveći pojedinačni suvlasnik s 10 posto udjela u Rimac automobilima kineski holding Sinocop Resources.

>>Hongkonški biznismen vjerojatno će kupiti Concept_One, ali još nije platio depozit

>>Direktor utrka Formule E vozit će Rimčev Concept_One

>>Rimac automobili promijenili život mladiću u invalidskim kolicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije