Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

HEP u trajni rad pustio ELEN punionicu za električna vozila u Pitomači

Hrvatska elektroprivreda pustila je u trajni rad prvu ELEN punionicu na području Općine Pitomača, koja je smještena na Trgu kralja Tomislava.
15. listopada 2020. u 11:42 188 prikaza
HEP u trajni rad pustio ELEN punionicu za električna vozila u Pitomači

Punionica je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, prema kojem  je Općina Pitomača  dala pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP nabavio, ugradio i pustio u pogon punionicu.

Na brzoj punionici u Pitomači, snage 50 kW, moguće je istodobno punjenje dvaju vozila. Kao i ostale HEP-ove punionice, ELEN punionica u Pitomači podržava punjenje svih dostupnih električnih vozila na tržištu. 

HEP-ova mreža punionica pokriva sve autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka, te se prostire na području Grada Zagreba i svih 20 županija, omogućavajući istovremeno punjenje više od 400 električnih automobila, odnosno polovine svih registriranih električnih automobila u Hrvatskoj. Korištenje HEP-ovih ELEN punionica još je uvijek besplatno. Komercijalizacija usluga uslijedit će nakon što se testiraju sve mogućnosti usluge korisnicima i razrade modeli naplate.

HEP-ovi razvojni planovi na području e-mobilnosti okrenuti su stvaranju optimalne mreže punionica, što ravnomjernije raspoređenih na području cijele Hrvatske. HEP ujedno snažno promiče koncept i konkretne prednosti e-mobilnosti, budući da je riječ o neizostavnom dijelu energetske tranzicije Hrvatske prema niskougljičnom društvu i jednom od ključnih dijelova Europskog zelenog plana.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti