Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO PRIKAZIVANJE Hrvatskim novinarima pokazan prvi kineski auto

GWM Hover CUV - čekamo prvu vožnju

aut_hover_tx.jpg
import
16.01.2006.
u 19:01

Nakon velikog iščekivanja, proteklog je tjedna hrvatskim novinarima predstavljen prvi kineski automobil, koji će se uskoro početi prodavati u domaćim salonima. Riječ je o modelu Hover CUV koji proizvodi Great Wall Motor. Proizvođač je privatnik, koji osim toga modela proizvodi još nekoliko terenaca i pick up modela.

Hover CUV je dugačak 462, širok 180  te visok 171 centimetar, uz međuosovinski razmak 270 cm. Karoserija je odignuta od tla 20 cm, a automobil je opremljen i 17-colnim aluminijskim naplatcima. Za pokretanje je zadužen Mitsubishijev 2,4-litreni SOHC benzinski motor opremljen sa 16 ventila, koji nudi 136 konjskih snaga. Iako se Hover CUV proizvodi i s pogonom samo na stražnju osovinu, kod nas će se nuditi model sa 4x4 pogonom i jednim, najbogatijim paketom opreme. Tako se za 182.878 kuna dobiva model opremljen CD izmjenjivačem, kožnim sjedalima, DVD playerom, krovnim otvorom...

Naše je mišljenje, a i kolega koji su bili na prvom domaćem prikazivanju automobila, kako je dizajnerski  posao dobro obavljen, osobito izvana, a u unutrašnjosti  komandna ploča i središnji stup mogli su se još malo bolje izvesti. Najviše nas zanima da stignu prve količine automobila te da možemo i isprobati automobil, kako bi se slika o modelu Hover CUV mogla isklistalizirati.

Još nije poznato gdje će se automobil moći kupiti, a govori se kako se upravo odabiru trgovci. Nažalost, predstavljanje nije ostavilo previše prostora za brojna pitanja, ali vjerujemo kako ćemo uskoro riješiti sve nedoumice, u vezi s prodajom, servisom, kvalitetom, voznim svojstvima.


Tvornica GWT

Tvornica GWT ima više od 7000 radnika i do sada je na godinu proizvodila 170.000 automobila, a sljedeće godine proizvodnja se planira povećati na 400.000 primjeraka. Za sada se njihovi automobili prodaju u 22 zemlje, a najviše u Rusiji i Venezueli. U pripremi su još dva modela, City car i Sedan, čija bi proizvodnja trebala započeti u tijeku sljedeće godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije