Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VOLKSWAGEN

GTE je Golf s dva motora - benzinskim i električnim

VW Golf GTE
Foto: Volkswagen
1/8
24.02.2014.
u 18:42

GTE pogone 1,4 litreni benzinac TSI od 150 konjskih snaga te električni motor koji razvija 102 konjske snage

Volkswagen je uoči auto-salona u Ženevi javnosti prikazao Golf GTE - plug-in hibridnu verziju megapopularnog kompakta koji kombinira električni pogon sa sportskim osobinama verzije GTI.

Ta se kombinacija odražava i na dizajnu, pa je tako prepoznatljiva traka na prednjoj masci, koja je na slavnom GTI-ju crvene boje, ovdje plava, a i karirani uzorak sjedala, također poznat iz GTI-ja, ovdje ima plave linije umjesto crvene.

GTE pogone dva motora - 1,4 litreni benzinac TSI od 150 konjskih snaga te električni motor koji razvija 102 konjske snage. Dvojac zajedno razvija snagu od 204 konja te u teoriji omogućuje prelazak 933 kilometara. Koristeći samo električni motor GTE može doseći brzinu od 130 km/h, a zajedno s benzincem do stotke ubrzava za 7,6 sekundi te se zaustavlja na 222 km/h.

GTE je dostupan samo u karoserijskoj izvedbi s petera vrata, a u prodaji bi se na europskom tržištu trebao naći nakon ljeta. Cijene zasad nisu poznate.

>> Počela proizvodnja Golfa Sportsvan, u srpnju u Hrvatskoj

>> Prodano 12 posto manje automobila, VW i dalje najjači

Foto: AlfaRomeo

Foto: AlfaRomeo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije