Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I u nižoj klasi

Grijanje sjedala nije više samo za bogate - evo tko ga sve nudi

Opel Mokka X
Foto: Opel
1/2
18.02.2018.
u 20:48

Istražili smo koji sve automobili gradske i kompaktne klase, pa čak i manji SUV-ovi, nude zimi korisne pogodnosti

Grijanje sjedala jedna je od blagodati na koje kupci gradskih automobila donedavno nisu ni pomišljali, jer je to uglavnom bio “luksuz” rezerviran za bitno veće i skuplje modele. Međutim, posljednjih je godina i ta zimi vrlo cijenjena opcija ušla u ponudu jeftinijih, odnosno većini kupaca dostupnijih vozila, većinom kao dio dodatne opreme, ali u rijetkim slučajevima i kao serijska oprema.

Istražili smo ponude najpopularnijih malih, gradskih i kompaktnih automobila (i ponekog manjeg SUV-a) te sastavili popis svih onih koji nude grijanje prednjih (i/ili stražnjih) sjedala, upravljača i vjetrobranskog stakla.

ALFA ROMEO

Talijanska marka nudi grijanje prednjih sjedala kao opciju uz model MiTo za 1710 kuna, odnosno za 1596 kuna uz Giuliettu.

AUDI

Otmjeni A1 grijanje prednjih sjedala nudi za 2659 kuna, a A3 Sportback za 3111 kuna uz opciju grijanja upravljača za dodatne 1562 kune.

BMW

Aktualna Serija 1 može se dobiti uz opciju grijanja prednjih sjedala za 2677 kuna, a za 1530 kuna nudi i grijanje upravljača.

Urus, Jetta... Pogledajte najveće novitete detroitskog sajma automobila:

Opel Mokka X
1/45

CITROËN

Grijanje prednjih sjedala može se kod modela C3 naručiti za 2000 kuna.

DACIA


Duster grijanje prednjih sjedala nudi za samo 1200 kuna, a to je opcija uz pakete opreme Comfort i Prestige.

FIAT

Mali SUV 500X za 1881 kuna nudi grijanje prednjih sjedala, grijanje upravljača za 1254 kune te grijanje vjetrobranskog stakla za 741 kunu (posljednje dvije stavke nude se uz sve opreme osim Pop). Grijanje prednjih sjedala kod Pande stoji 1140 kuna, a za istovjetan dodatni iznos može se dobiti i grijanje upravljača (sve opreme osim Pop). Kompaktni Tipo nudi grijanje prednjih sjedala za 1254 kune.

HONDA

Nova generacija modela Civic u svim opremama serijski ima i grijanje prednjih sjedala, a grijanje stražnjih dio je samo Executive Premium opreme.

KIA


Grijanje prednjih sjedala i upravljača Stonic dobiva serijski uz opremu EX Motion, a za LX Active i EX Edition nude se kao dio paketa grijanja za 2300, odnosno 1500 kuna. U sklopu paketa Winter – dostupnog za 2300 kuna uz opreme LX i EX – grijanje prednjih sjedala i upravljača ima i Cee’d.

Kako pripremiti auto za zimu:

MAZDA

Najmanji model u ponudi, Mazda2, grijanje prednjih sjedala dobiva serijski uz opreme Takumi, Revolution i Revolution Top. Mazda3 serijski ima grijanje sjedala i upravljača uz Attraction, Revolution i Revolution Top, a CX-3 grijanje prednjih sjedala dobiva uz Attraction, Takumi, Revolution i Revolution Top.

NISSAN

Još uvijek dizajnerski zanimljiv Juke grijanje prednjih sjedala serijski dobiva uz opremu Tekna Premium.

OPEL

Mali Adam može imati grijanje prednjih sjedala i upravljača uz opcijski paket Zima za 2340 kuna, a isti je paket za 2250 kuna dostupan kod Corse koja za dodatnih 370 kuna dobiva i grijanje vjetrobranskog stakla. Astra u sklopu paketa Zima 1 za 2250 kuna, među ostalim, dobiva grijanje prednjih sjedala i upravljača, a grijanje stražnjih sjedala (među ostalim i električna parkirna kočnica) dobiva se za 3375 kuna u paketu Zima 2. Dopadljiva Mokka X grijanje prednjih sjedala i upravljača nudi u sklopu paketa Zima za 2265 kuna.

PEUGEOT

Za razumnih 1600 kuna moguće je naručiti grijanje prednjih sjedala za modele 208, 308, 2008 i 301.

RENAULT

Aktualni Twingo s paketom opreme Expression ili Dynamique može se dobiti s grijanjem prednjih sjedala za 1590 kuna. U sklopu paketa Udobnost, Clio s opremom Intens za 3090 kuna dobiva opremu koja uključuje i grijanje prednjih sjedala. Crossover Captur grijanje prednjih sjedala ima serijski uz opremu Initiale Paris te za 1990 kuna uz opremu Outdoor.

SEAT


Grijanje prednjih sjedala u Seatu je dostupno kao dio zimskog paketa za modele Ibiza (2713 kuna), Arona (2717 kuna), Toledo (2994 kune) i Leon (4056 kuna).

ŠKODA


Fabia nudi grijanje prednjih sjedala kao opciju za 1521 kunu. Rapid isto nudi u zimskom paketu za 1549 kuna, a kombinacija grijanja prednjih i stražnjih sjedala raspoloživa je kao dio proširenog zimskog paketa za 3499 kuna. Najnoviji u ponudi, SUV Karoq, grijanje prednjih sjedala nudi za 1310 kuna, grijanje prednjih i stražnjih za 2428 kuna, kao i grijanje upravljača u sklopu kožnog paketa za 879 kuna.

SUZUKI

Grijanje prednjih sjedala kod Ignisa dolazi serijski uz sve razine opreme osim GL+ i GLX. S izuzetkom opreme GL, istu pogodnost serijski dobivaju i modeli Swift i SX4 S-Cross.

TOYOTA

Kod Aurisa grijanje prednjih sjedala dolazi serijski uz opremu Sol.

VOLKSWAGEN

Kao dio većeg zimskog paketa, grijanje prednjih sjedala nudi se za Polo (2381 kunu), Golf (3939 kuna) i najnoviji model T-Roc (2820 kuna).

VOLVO

Dugovječni V40 grijanje prednjih sjedala nudi za 2068 kuna, grijanje stražnjih za 1431 kunu, grijanje vjetrobranskog stakla za 1193 kune, a kombinaciju grijanja prednjih sjedala i vjetrobranskog stakla u sklopu zimskog paketa za 2465 kuna.

Pogledajte i galeriju 10 stvari koje možda niste znali o Yugu:

Opel Mokka X
1/11

Komentara 4

Avatar HajdukLika
HajdukLika
21:37 18.02.2018.

Zbilja? Ovo mora da je netko napisao, tko je nakon Fiće zadnjih 25 godina koristio javni prijevoz pa se sad iznenadio kad je počeo opet razmišljati o kupnji automobila. Jedan savjet novinaru: Nemojte se iznenaditi ako ugledate uređaj nešto veći od čokolade "Životinjsko carstvo". Naime radi se uređaju s kojim možete bilo gdje telefonirati, fotografirati, slušati glazbu i radio, gledati TV, računati, daljinski upravljati, čitati novine ili enciklopedije, plaćati, koristiti kao džepnu lampicu itd. Naziv je smartphone, dakle pametni telefon na hrvatskom. Džepni kompjutor. Bolji od onog od Captain Kirka iz Zvjezdanih staza ...

Avatar maxist
maxist
19:29 21.02.2018.

Apsurdna "potreba" i modni trend ,....ali uglavnom svi pobrojeni imaju zajedničku crtu sulude "štednje" pa umjesto hidrauličnog podizača haube imaju kolac-partviš za podbočiti poklopac motora !!!!! Ameri su prije 1,WW imali na svim vozilima opruge-škare da ne dižu ručno haubeube od 2-3 metra i 40kg dok danas blagodat teleskop amortizera imaju Dacie od najjeftinijh modela iz svoje štale . do "najskupljeg" Dustera " Sramotno od proizvođača -nazovi elitnih marki cjenovno od 200-500 000 kn. Ako pričekamo možda se u svrhu štednje dosjete i zadnju haubu podupirati priručnim granama ili pajserima-a kao posebnost mogli bi kao dodatnu opremu i pogodnost nuditi drvene sljepačke štapove! Grijani sicevi + štil od metle za haubu ! Nice and easy !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije