Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUBILEJ

Gradski mališan Fiat 500 proslavio 65. rođendan

Fiat
09.07.2022.
u 10:35

Talijanska ikona u prvom polugodištu ove godine postala je najprodavaniji električni automobil u Njemačkoj. U 2027. Fiat će Europi postati potpuno električan

Fiat je proslavio 65 godina svoje ikone, modela 500, čija je električna verzija postala europska predvodnica električne mobilnosti.

- Električni model 500 u prvom se polugodištu uspeo na podij europskog tržišta električnih vozila. Postao je najprodavaniji električni automobil u Njemačkoj, nadmašivši čak i domaće proizvođače. Stvorili smo mobilnost dostupnu svima, a naš je novi cilj redefinirati gradsku mobilnost i učiniti ju održivijom za sve. Zeleno je samo ako je zeleno za sve - rekao je Oliver Francois, glavni izvršni direktor Fiata.

Električni Fiat 500 također je na vodećem mjestu u Italiji i među tri vodeća u Francuskoj i Španjolskoj. U samo dvije godine više od 100 000 kupaca izabralo je novi Fiat 500. Dizajniran i proizveden u Torinu, simbol je talijanske kreativnosti. Novi Fiat 500 trenutno je dostupan u 38 država i četiri zemljopisna područja: u Europi, Latinskoj Americi, na Bliskom istoku i u Japanu. 

U uvjetima sveopćeg naglaska na "zelenu konverziju", Fiat je odlučio ubrzati provedbu svoje elektrifikacijske strategije na putu ka održivijoj budućnosti. Na globalnoj razini, Fiat trenutačno ima sveobuhvatnu ponudu elektrificiranih modela u Europi, a od 2024. svi novi Fiatovi modeli bit će električni. U 2027. Fiat će Europi postati potpuno električan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije