Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA 10 KM/H

Francuska smanjila brzinu na brzim cestama

Foto: Reuters/PIXSELL
02.07.2018.
u 12:25

Na brzim cestama u Njemačkoj ograničenje je 100 km/h.

Ograničenje brzine od 80 km/h od nedjelje je na snazi na francuskim brzim cestama, što je za 10 kilometara manje od prijašnjeg limita.

Francuska vlada uvela je tu mjeru na početku sezone godišnjih odmora u nastojanju da smanji broj prometnih nesreća.

Prošle je godine na francuskim prometnicama poginulo 3.448 ljudi, a vlada se nada da će smanjenjem brzine na brzim cestama taj broj pasti za desetak posto.

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da se tri četvrtine Francuza protivi novom ograničenju koje se odnosi na sve dvotračne ceste izvan gradova i sela koje nisu fizički odvojene i nemaju zaustavnu traku.

Na brzim cestama u Njemačkoj ograničenje je 100 km/h.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:22 02.07.2018.

Baš me zanima ishod i postizanje cilja za smanjenje broja poginulih za 10 posto. Prema tome će se u Francuskoj ginuti 20% manje na tim prometnicama... Baš ne vjerujem u to. Više bi ulagao u kulturu vožnje, a da je ograničenje na toj cesti 110 km/h i da svi voze stvarno 110 km/h, a ne 60 km/h vjerujem da bi se smanjio broj poginulih.

Avatar Šnjofrio
Šnjofrio
13:15 02.07.2018.

To su onda samo još polubrze ceste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije