Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijera

FOTO Stiže nova sportska limuzina Infiniti Q50

infiniti q50 (1)
Foto: Infiniti
1/6
26.01.2013.
u 17:00

Hibrid - kombinacija elektromotora i benzinca uparena je s prijenosom sa dvostrukom spojkom

Premijerom na međunarodnom salonu automobila u Detroitu, javni je život počela i nova Infinitijeva sportska limuzina Q50. Odlikuje ju moderan dizajn, robusne linije, uzorne performanse, ali i tehnološko usmjerenje. Infiniti Q50, naime, premijerno donosi tehnologiju posvećenu ne samo sigurnosti ili štednji, već povećanju doživljaja vožnje. Naravno, ne zaostaje ni sigurnosna tehnologija, no ovdje je ona u drugom planu.

Na američkom tržištu - gdje prodaja počinje tijekom ljeta - ponudit će dvije izvedbe: 3,7-litreni V6 benzinac sa 328 konjskih snaga i hibridnu kombinaciju 3,5-litrenog benzinca i elektromotora. Kako se Infiniti Q50, kasnije tijekom godine, bude nudio i na ostalim tržištima, ponudu će dopuniti još neki agregati.

Najbolje ubrzanje

Cilj je, kažu iz Infinitija, da vozaču za upravljačem bude zabavno. Zato su i ponudili hibridni sustav s najboljim ubrzanjem. On je također i među najefikasnijima. Hibridni pogon objedinjuje i sustav direktnog odziva te inteligentnu kontrolu dvostruke spojke. Podršku elektromotoru pruža kompaktna litij-ionska baterija. Benzinski V6 raspolaže sa 302 KS, dok napredni elektromotor daje još 67 konja.

Stražnji ili 4x4 pogon

Neto snaga hibridnog sustava je 360 konja, uz snažna ubrzanja i skromnu potrošnju. Oba ponuđena motora dolaze uparena s naprednim 7-brzinskim elektronički kontroliranim automatskim prijenosom, s mogućnošću samostalnog mijenjanja brzina polugicama na kolu upravljača. Vozač može birati Q50 sa stražnjim pogonom ili uz inteligentan pogon na sva četiri kotača. Također, u novi je model ugrađena napredna tehnologija, koja situaciju na cesti može \'vidjeti\' prije vozača.

>> FOTO Još više luksuza i sportskih detalja za Lexus IS

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Lizard king
Lizard king
22:24 26.01.2013.

Predivan stroj, to može samo infinity...

KA
Kajveliš
10:08 27.01.2013.

To bi naši političari mogli komentirat jer oni su jedini potencijalni kupci..A većina nas ovdje bi mogla tačke ili kariole gledat,te komentirat.....D Q50 cijena prava 2sitnica"..;)

Avatar _BalkanFetishNetwork_
_BalkanFetishNetwork_
18:53 28.01.2013.

"Prodajem - kupujem - mijenjam automobil" na faceu! pridruži se i prodaj svog ljubimca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije