Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZGOVOR Nikolaus Vidaković, podrijetlom Hrvat, glavni je dizajner Fordovih interijera

Ford SUV stiže 2007.

atm-izd1-txt.jpg
import
02.10.2006.
u 14:30

Interijer novoga Ford Mondea dizajnerski potpisuje Hrvat. Nikolaus Vidaković glavni je dizajner interijera Fordovih automobila namijenjenih Europi, a s ovim smo Slavoncem koji je Hrvatsku napustio sa samo šest godina razgovarali u Parizu, večer uoči svjetske premijere novoga Mondea.

VL: S kojim ste se problemima susreli pri osmišljavanju interijera za novi Mondeo?
Na Mondeovom smo interijeru radili godinu i pol. Bilo je malih problema jer smo morali u njega uklopiti zadane elemente iz S-Maxa. U početku mi se to nije svidjelo jer sam htio biti još inovativniji, ali vrlo sam zadovoljan rezultatom.

VL: Kakav je princip rada?
Prva faza je kreativna, nabacuju se ideje. Poslije nastojimo biti praktični i te ideje uklopiti u stvaran proizvod. Moramo se brinuti i o troškovima. Uvijek usporedo radimo na više projekata. Tako smo istodobno radili interijer za Mondea, SUV show automobil za Pariz i novi Focus.

VL: Dakle, Ford planira i SUV automobil?

Tako je. Serijska izvedba stiže krajem 2007. ili početkom 2008. godine.

VL: U kojem smjeru zaokreće Fordov dizajn? Činjenica je da se Ford na polju dizajna prilično zapustio.

Ford je oduvijek poznat po vrhunskim voznim osobinama, ali od toga nije profitirao na tržištu. Zato sada mijenjamo strategiju. Ford će i dalje biti funkcionalan, ali oblik više neće biti samo u službi praktičnosti, nego i u službi estetike. S-Max je napravljen prema tom principu i uvjeren sam da će biti uspješan. Novi Mondeo također, on je naša visoka klasa.

VL: Gdje Ford želi biti za 2-3 godine?

- Ako ovako nastavi, Ford će za 2-3 godine biti gdje je sada BMW.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije