Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena na vrhu

Ford dobio novog šefa, stari 'otpao' zbog loše prodaje

James Hackett
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.05.2017.
u 17:27

Jim Hackett bivši je šef Fordovog odjela za autonomnu tehnologiju

Jim Hackett novi je predsjednik uprave (CEO) Forda. Hackett (62), bivši šef Fordovog odjela za autonomnu tehnologiju, naslijedio je Marka Fieldsa, koji je, prema nekim informacijama, "zbačen" zbog loše prodaje na globalnoj razini nakon što je preuzeo to mjesto 2014. godine. Naime, Fordove prodaje pale su 7 posto u SAD-u i 11 posto u Europi, prenosi Autocar.

Hackett sada ima zadaću modernizaciju poslovanja i transformaciju tvrtke kako bi se mogla suočiti s novim izazovima, priopćio je Ford.

- Hackett je pravi CEO za vođenje Forda tijekom ovog transformativnog razdoblja za automobilsku industriju i širi prostor mobilnosti. On je pravio vizionar koji donosi jedinstven, na čovjeka usredotočen pristup vodstvu - rekao je izvršni predsjednik Bill Ford.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije