Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno dogovoreno

Fiat preuzima punu kontrolu nad Chryslerom

Fiat
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.01.2014.
u 16:54

Preuzimanje trećeg po veličini proizvođača automobila u SAD-u potez je kojim izvršni direktor kompanije Sergio Marchionne nastoji stvoriti sedmu najjaču automobilsku industriju u svijetu.

Talijanski proizvođač automobila Fiat postigao je dogovor o preuzimanju potpune kontrole nad Chrysler Grupom vrijedan 4,35 milijardi dolara. Time su, ističe Bloomberg, završeni pregovori između dvaju kompanija koji su trajali više od godinu dana.

Preuzimanje trećeg po veličini proizvođača automobila u SAD-u potez je kojim izvršni direktor kompanije Sergio Marchionne nastoji stvoriti sedmu najjaču automobilsku industriju u svijetu. No Fiat se suočava s velikim gubicima u Europi, a hoće li ga spajanje izvući iz krize, tek treba vidjeti.

Sporazumom će kompanija steći 41,46 posto udjela u Chrysleru koje do sada nije posjedovala, i to od umirovljeničkog i zdravstvenog osiguravatelja VEBA koji će pak za svoj udio dobiti 3,65 milijardi dolara od obje tvrtki. Ugovor će biti potpisan do 20. siječnja, a Chrysler će u sljedeće tri godine isplatiti oko 700 milijun dolara sindikatu United Auto Workers (UAW).

>>Ford: U 2014. najveće lansiranje naših modela auta u povijesti

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije