Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU

Europska komisija pokrenula istragu o uvozu čeličnih felgi iz Kine

Tesla automobili
Foto: Reuters/PIXSELL
15.02.2019.
u 13:49

Istraga je pokrenuta na temelju pritužbe Udruge europskih proizvođača kotača (EUWA)

Europska komisija pokrenula je istragu kako bi utvrdila prodaju li kineski proizvođači čeličnih felgi svoje proizvode u Europi po pretjerano niskim cijenama, objavljeno je u petak u službenom listu EU.,

Istraga je pokrenuta na temelju pritužbe Udruge europskih proizvođača kotača (EUWA), navodi se u službenom listu. Udruga je podastrla dokaze koji upućuju na zaključak da je uvoz kineskih kotača porastao, rezultirajući većim tržišnim udjelom kineskih tvrtki nauštrb europskih proizvođača, dodaje se.

U EUWA-i podsjećaju da je uvoz određenih proizvoda od čelika u EU ograničen zbog poremećaja na kineskom tržištu energije, prekomjernih proizvodnih kapaciteta i europskih trgovinskih mjera.

Europsko tržište čeličnih felgi vrijedno je oko 1,5 milijardi eura a tržište aluminijskih felgi 4,5 milijardi eura godišnje, ističu. Istraga bi u roku od devet mjeseci mogla rezultirati uvođenjem privremenih carina, a u roku od 15 mjeseci i redovnim carinama koje se obično donose na razdoblje od pet godina.

>>Pogledajte što je napravio kada je vidio da susjedu kradu automobil

Komentara 2

DE
deda1234
15:09 15.02.2019.

Udruge europskih proizvođača kotača????

AA
aabbcc
16:53 15.02.2019.

u Europi po pretjerano niskim cijenama __ Sramota mi u Evropi ne volimo ni jeftina auta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije