Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi trendovi

Električna i hibridna vozila u Austriji sustižu benzince i dizelaše

Opening of mobile hydrogen filling station and tank demonstration.
Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
1/3
10.09.2021.
u 11:15

Ukupni je udio električnih i hibridnih automobila u kolovozu iznosio 42,2 posto, dok je udio benzinskih vozila iznosio 35,1 posto, a dizelskih 22,7 posto.

Hibridna i električna vozila u Austriji sustižu benzince i dizelaše, uz gotovo udvostručen udio u novim registracijama u proteklih godinu dana, pokazali su podaci zavoda za statistiku.

Ukupni je udio električnih i hibridnih automobila u kolovozu iznosio 42,2 posto, dok je udio benzinskih vozila iznosio 35,1 posto, a dizelskih 22,7 posto, rekao je u četvrtak generalni direktor zavoda za statistiku Tobias Thomas.

Podaci pokazuju da je udio vozila s alternativnim izvorima energije u novim registracijama u samo godinu dana više nego udvostručen.

Brojke upućuju na zaključak da su Austrijanci sve manje skloni automobilima općenito, budući da je u kolovozu registrirano 15 posto manje automobila nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. 

Video - Isprobali smo prvi hrvatski električni romobil: "Može potegnuti 25 km/h, a bez punjenja će Rolla prijeći do 50 kilometara"

Komentara 3

PV
prcko.vita
12:02 12.09.2021.

Neznam kada će kod nas u Hrvatskoj stići, ali naši dragi vođe su za svaki slučaj odlučili odmah da poskupe i struju, osim što već plaćamo najveće cijene benzina u regiji. Blago nama kada nas takvi vode.

JO
josmalopanestalo
20:26 27.09.2021.

malo sutra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije