Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo u Hrvatskoj

E-klasa Coupe otkriva izgled budućih Mercedesa

Mercedes
Foto: Sandra Mikulčić
1/3
06.05.2017.
u 09:00

Uz obnovljeni kompaktni SUV GLA, stigle su tri nove inačice E-klase: terenska, kupe i novi početni model ove premium limuzine

Njemački premium proizvođač Mercedes na početku je velike ofenzive, odnosno masovnog obnavljanja postojećih i lansiranja potpuno novih modela. To se, jasno, odnosi i na naše tržište, na koje su stigla čak četiri noviteta, od čega tri iz obitelji E-klase.

Luksuz spreman za off road

E-klasa All Terrain nije samo karavanska izvedenica velike premium limuzine. Osim što u njega stane čitava obitelj i sva prtljaga, ovaj se model može otisnuti i izvan utabanih staza. Maska u SUV stilu razlikuje ga od običnog karavana, a ima i zaštitu podvozja i pragova, drukčije naplatke, crne lukove kotača, sportske papučice. E-klasi All Terrain izdašan paket Avantgarde zapravo je osnovna oprema, a obuhvaća i Dynamic Select sustav s All Terrain programom vožnje, prilagođen ESP, tri visine karoserije (udaljenost od tla može biti do 156 mm). U izvedbi 220d sa 194 konjske snage E-klasa All Terrain stoji 558.658 kuna. Naknadno će se gama dopuniti još jednim motorom.

Bez oštrih prijelaza

E-klasa Coupe prvi je Mercedes koji je već na cesti a da ujedno pokazuje budući smjer Mercedesova dizajna. Dakle, prvi je to predstavnik nove generacije Mercedesa, s kojim modeli ove marke postaju zaobljeniji, s manje pregiba na karoseriji. Tehnički se temelji na limuzinskoj izvedbi, a vizualno u oči upada dugi poklopac motora, te četiri bočna prozora bez okvira. Ovaj je četverosjed od prethodnika duži, širi i viši, pa je od njega i prostraniji.

Dizelska inačica 220d ima 194 konjske snage, a u ponudi su i tri benzinca - sa 184, 245 i 333 konja. Početni benzinac stoji 441.511 kn, a dizelska ponuda kreće od 472.052 kune za 220d od 194 konja. Obje ulazne inačice već dolaze s 9G-tronic automatskim mjenjačem, a najsnažniji benzinac ujedno je 4Matic. E-klasa Coupe donosi sve sigurnosne sustave podrške i povezivosti kojima se diči i klasična E-klasa, a (i) s njom će od 2018. godine Hrvatska biti među tržištima obuhvaćenima Connect Me sustavom. Kao posebnost ovoga modela izdvaja se Magic Vision Control ispiranja vjetrobranskog stakla, kod kojeg su mlaznice za pranje ugrađene u metlice brisača. Sustav je, naravno, grijan.

Treća novina u obitelji E-klase novi je ulazni model. E 200d Edition 1 sa 150 konjskih snaga i 9G-tronic automatskim mjenjačem stoji od 379.999 kuna.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije