Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loš rezultat

Duster bez zračnih jastuka na sudarnom testu osvojio 0 zvjezdica

Renault Duster
Foto: Global NCAP
11.05.2017.
u 09:00

Verzija Renault Dustera s jednim zračnim jastukom osvojila je tri zvjezdice

Osnovna verzija popularnog Renaultovog crossovera Duster nije osvojila nijednu zvjezdicu na sudarnim testovima Global NCAP-a u kategoriji zaštite odraslih putnika.

Treba napomenuti da je riječ o osnovnoj verziji bez zračnih jastuka, koja se prodaje u Indiji. Test je pokazao da su zbog manjka zračnih jastuka ozljede vozača neočekivano visoke, priopćio je Global NCAP. Duster je također osvojio dvije zvjezdice u kategoriji zaštite djece na zadnjim sjedalima.

Renault je nakon testa zamolio Global NCAP da testira verziju Dustera s jednim zračnim jastukom za vozača. U tom testu Duster je osvojio tri zvjezdice u kategoriji odraslih, dok je druga kategorija ostala na dvije zvjezdice.

Duster se kod nas inače prodaje pod Renaultovom markom Dacia. Dacia Duster je na testovima EuroNCAP-a osvojila tri zvjezdice, s time da je u kategoriji zaštite odraslih ostvario 74 posto, a u kategoriji djece 78 posto.

Početkom ove godine automobilsku javnost iznenadila je vijest da je skupocjeni Ford Mustang na testovima EuroNCAP-a osvojio samo dvije zvjezdice.

Komentara 1

Avatar VitoBH
VitoBH
23:27 11.05.2017.

Renault bilježi pad i na Daciji i na samom Renaultu. Uskoro bankrot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije