Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGAZIN AUTOSTYLE

Doznali smo koliko su skočile cijene rabljenih automobila i koji su od njih najtraženija roba

AutoStyle
Shutterstock
21.01.2022.
u 14:02

U srijedu 26. siječnja uz Večernji list pronađite novi AutoStyle na dar.

Problemi s isporukama novih automobila pratit će nas, izgleda, i cijelu 2022. godinu, jer trenutačne najave i predviđanja kazuju da se problemi s nestašicom mikročipova neće riješiti prije jeseni. Mnogi su već i u Hrvatskoj najavili poskupljenja i novih i rabljenih automobila – zbog njihove nestašice, ali i zbog općenitog rasta cijena, prije svega energenata i sirovina.

Novi automobili su već u posljednjih nekoliko godina znatno poskupjeli, a zbog problema s njihovim isporukama sve su traženiji i rabljeni automobili. No, zbog odnosa ponude i potražnje i njima raste cijena.

Prošle godine su cijene rabljenih automobila već narasle, za neke modele određenih godišta u Hrvatskoj se plaćalo i 15% više nego prije pandemije. A cijene rabljenih će, prema predviđanjima, zbog nedostatka novih automobila na tržištu rasti i u 2022. godini.

U Njemačkoj, na najvećem tržištu rabljenih automobila u Europi i daleko najzanimljivijem tržištu za naše kupce rabljenih automobila iz unosa, također vlada nestašica rabljenih automobila i povećanje njihovih cijena.

Trenutačno je raspoloživih automobila manje nego kupaca za njih. Za raspoložive polovne automobile kupci zato moraju platiti više, a cijene su porasle od pet do deset posto. Pojedini noviji polovni automobili čak stoje više od istih novih automobila, jer se na isporuku novih trenutačno mnogo dulje čeka.

Kojih automobila na tržištu rabljenih vozila posebno nedostaje, koji su najtraženija 'roba', pročitajte u novom broju magazina AutoStyle, koji na dar u srijedu, 26. siječnja 2022., dolazi uz Večernji list.

U novom broju magazina AutoStyle – najnakladnijeg automagazina u Hrvatskoj – saznajte i zbog čega je opasno reciklirati islužene baterije za električne automobile, kako su tvornice motora prisiljene napraviti zaokret od benzinaca i dizelaša prema elektromotorima, je li se isplatilo ulaganje od 331,6 milijuna kuna u remetinečki rotor

Sve o ovim, ali i o mnogim drugim temama pročitajte u novom broju magazina AutoStyle. Novi broj pronađite u srijedu 26. siječnja na dar uz Večernji list.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije