Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opelov dostavnjak

Dostavni kombi Vivaro prima 6,6 m3 u teretni prostor

Opel Vivaro
Foto: Opel
1/4
31.01.2019.
u 08:30

Opel je najavio da će od 2020. godine Vivaro biti dostupan i uz električni pogon

Opel je predstavio treću generaciju svog srednje velikog dostavnog kombija Vivaro, koji je od 2001. na dobrom glasu kao kombi za prijevoz tereta ili ured na kotačima, pri čemu ih je s tvorničke trake sišlo oko milijun. Dostavna je to verzija nedavno predstavljene Zafire Life, putničkog kombija koji se od ove generacije imenom odvojio od svog izvornika. Naime, u prijašnjim generacijama se i putnička verzija nazivala Vivaro, dok je ime Zafira bilo rezervirano za Opelov jednovolumen.

Uz veličine prilagođene raznim namjenama i brojne inovativne tehnologije novi Vivaro može svaki posao obaviti bolje nego ikad prije. Novost je i što će Opel u budućnosti preuzeti odgovornosti za globalni razvoj lakih gospodarskih vozila za cijelu PSA grupe.

Opel Vivaro utemeljen na revolucionarnoj platformi moći će se naručiti od veljače 2019., a u prodajnim salonima naći će se krajem ljeta. Nudi se u raznim izvedbama prilagođenim potrebama kupca: kao teretni furgon, s dvostrukom kabinom za do šest putnika, kao podvozje s kabinom i kombi za prijevoz ljudi.

Foto: Opel

Tu su prvi put i tri umjesto dvije dužine: 4,6 m, 4,95 m i 5,3 m. Uz maksimalan teretni kapacitet od 6,6 kubnih metara novi Vivaro krasi nosivost do 1400 kg, što je 200 kg više od prethodnika. Isto se odnosi i na vučno opterećenje: novi Vivaro može povući maksimalno 2500 kg, što je pola tone više nego prije. Vivaro nudi bočna klizna vrata, a dostupan je s head up displayem, naprednim sustavom za kontrolu proklizavanja IntelliGrip, kao i cijelim nizom sigurnosnih sustava temeljenih na prednjoj kameri i radaru poput prilagodljivog tempomata.

Opel je najavio da će od 2020. godine Vivaro biti dostupan i uz električni pogon.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Komentara 1

JU
jurajuric118
16:23 31.01.2019.

znam ja jednu koja isto prima fanj u teretni prostor. prava konkurencija za ovaj kombi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije