Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PREDSJEDNIK

Trump prijeti BMW-u: 'Uvest ću vam carinu od 35 posto na uvoz auta proizvedenih u Meksiku'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
16.01.2017.
u 09:22

Glasnogovornica BMW-a istaknula je na upit novinara kako je BMW snažno prisutan u SAD-u gdje izravno i neizravno zapošljava gotovo 70.000 ljudi

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump upozorio je u razgovoru za Bild kako njemačkom BMW-u namjerava uvesti carinu od 35 posto na sva vozila koja bi se proizvodila u novoj tvornici u Meksiku i potom izvozila na američko tržište.   

Trump je u intervjuu, objavljenom u nedjelju, kazao da želi da bavarski proizvođač luksuznih vozila novu tvornicu gradi u SAD-u jer bi to, po njemu, bilo mnogo bolje za tu kompaniju.

BMW-ova glasnogovornica istaknula je kako će se u BMW-ovoj tvornici u mjestu San Luis Potosi od 2019. proizvoditi BMW serije 3, a vozila će biti namijenjena svjetskom tržištu. Meksičko postrojenje predstavljalo bi dodatno povećanje kapaciteta za proizvodnju te serije, uz već dva postojeća u Njemačkoj i Kini.   

Trump je za Bild pohvalio kvalitetu njemačke auto industrije, rekavši kako su vozila Mercedesa česta na ulicama New Yorka da bi potom ukazao na nedostatak reciprociteta.

Rekao je, naime, da Nijemci ne kupuju Chevrolete po istoj stopi po kojoj Amerikanci kupuju njemačke automobile, nazvavši pritom poslovne odnose nepoštenom jednosmjernom ulicom. Naveo je i kako se zalaže za slobodnu trgovinu, ali ne po svaku cijenu.

Glasnogovornica BMW-a istaknula je na upit novinara kako je BMW snažno prisutan u SAD-u gdje izravno i neizravno zapošljava gotovo 70.000 ljudi.

>> Melaniji Trump stiže neobična pošiljka iz Rusije

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:07 16.01.2017.

neka udari porez za uzvrat zabranimo mi njima uvoz gmo srot hrane

AI
AirMax2
09:49 16.01.2017.

sve je jasnije da donald vodi ameriku u izolacionizam.biti će zanimljivo kad i drugi počnu njemu postavljati uvjete.biti će zanimljivo kako će reagirati frau merkel i kinezi.

JU
jurajuric118
09:36 16.01.2017.

pametan potez. ako korporativna pohlepa ide po jeftiniju proizvodnju i mexico onda mu udari dodatan porez. pa bude na istom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije