Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog krize

Domaći poduzetnici okreću se rabljenim teretnim vozilima

peugeot partner tepee
Slavko Midžor/PIXSELL
07.09.2012.
u 09:48

U Europi je prodaja novih kamiona počela padati još 2008. godine, a trend se nastavlja

Domaći poduzetnici u vrijeme krize okreću se rabljenim teškim gospodarskim vozilama, dok u Peugeotu i Citroënu kažu da se u poslu najčešće koriste nova komercijalna i laka gospodarska vozila, piše Poslovni.hr. U Europi je prodaja novih kamiona počela padati još 2008. godine, a trend se nastavio do danas.

U tvrtki Auto Hrvatska, koja prodaje laka i teška gospodarska vozila marki Man, Neoplan, Otokar, VW, Ford, Fiat i Toyota, kažu da potražnja ovisi o djelatnosti i načinu eksploatacije.

− Potražnja je puno manja i za novim i za rabljenim vozilima. Nedostatak obrtnoga kapitala i stroži uvjeti financiranja razlog su nešto veće potražnje za rabljenim gospodarskim vozilima - objašnjavaju, dodajući kako je novo vozilo u startu skuplje, ali je pokriveno jamstvom te su troškovi održavanja manji. S druge strane životni vijek vozila je sve duži pa dobro održavano rabljeno vozilo služi i nakon nekoliko godina.

Laka gospodarska vozila najbrojnija su kategorija teretnih vozila na hrvatskim cestama, a među najmanjima se ističu proizvođači Citroën, Peugeot i VW.

Tomislav Miletić, glavni direktor Peugeota Hrvatska, smatra da nabava rabljenih vozila za poslovne potrebe nije dugoročno rješenje ni pokazatelj racionalnosti jedne tvrtke.

− Vodilja za sve koji nabavljaju novo vozilo jest da najniža cijena nije jamstvo i najmanjeg troška − ističe Miletić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije