Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti VOZI EKO - sigurno i štedljivo

Dobro održavana vozila jamac su sigurne vožnje

Tomislav Škreblin iz CVH objašnjava važnost tehničke ispravnosti osobnih automobila
23. studenoga 2016. u 09:07 276 prikaza
Tomislav Škreblin
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/2

Centar za vozila Hrvatske, CVH, stručna je organizacija koja se bavi tehničkim pregledima vozila u Republici Hrvatskoj i jedna od najvažnijih adresa na koju vozači dolaze provjeriti stanje i sugurnost vlastitiog vozila. Iako sva vozila koja sudjeluju u prometu moraju biti tehnički ispravna, gotovo svako četvrto vozilo ne prođe tehnički pregled, upozoravaju iz CVH-a.

Iako je smisao tehničkog pregleda provjeriti postoji li određeni kvar na vozilu koji bi mogao dovesti do nesagledivih posljedica, ovaj način vođenja brige o limenom ljubimcu ima i važnu ekološku komponentu. Na tehničkom se pregledu, tako, provodi i eko test koji se provodi s ciljem ispitivanja ispušnih plinova kod vozila. Imajući sve navedeno na umu, CVH je postao dijelom Večernjakova projekta Vozi eko.

„Ekološka vožnja je i sigurna vožnja. Podržavamo ovaj projekt jer promovira stav da su dobro održavana vozila sigurna za vožnju s najmanjim mogućim utjecajem na okoliš“, kazao je Tomislav Škreblin, rukovoditelj tehničkog odjela Centra za vozila Hrvatske. Kako je već u nekoliko navrata ranije istaknuto, održavana vozila sigurna su kako za vozača i sve sudionike prometa tako i za okoliš. "Iako smo svakodnevno izloženi različitim vrstama opasnosti, na neke od njih uvijek možemo utjecati načinom vožnje, održavanjem vozila i uljudnim ponašanjem u prometu.", kazao je Škreblin. 

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke