Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNO RAČUNANJE VREMENA

Dnevna svjetla od nedjelje više neće biti obavezna

automobili
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.03.2020.
u 10:20

Tijekom ljetnog računanja vremena za sva vozila u cestovnom prometu vrijedi pravilo da su svjetla danju nužna u uvjetima smanjene vidljivosti, dakle kod jače kiše, sumaglice ili slično

Povratak na ljetno računanje vremena u Hrvatskoj, kao i u ostatku Europe, zakazan je za noć sa subote, 28. ožujka, na nedjelju, 29. ožujka. U dva sata ujutro satove će trebati pomaknuti za jedan sat unaprijed.

Time će se ‘izgubiti’ jedan sat, ali vozači gube još nešto – obvezu paljenja dnevnih svjetala na automobilima za danjeg svjetla. Svjetla na automobilima i dalje trebaju biti upaljena od sumraka do zore, kao što i na motociklima trebaju biti upaljena i danju i noću.

Naime, Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje da za vrijeme ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla,

Tijekom ljetnog računanja vremena za sva vozila u cestovnom prometu vrijedi pravilo da su svjetla danju nužna u uvjetima smanjene vidljivosti, dakle kod jače kiše, sumaglice ili slično.

VIDEO Što Zagrepčani misle o pomicanju sata na ljetno računanje vremena

Komentara 6

Avatar SharonGZ82
SharonGZ82
22:07 15.04.2020.

Ruth, 33. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅k︆︅i︆︅s︆︅s︆︅i︆︅a︆︅.︆︅c︆︅l︆︅u︆︅b

Avatar SarahEM98
SarahEM98
19:48 13.04.2020.

Kimberly, 38. w︆︅­­w︆︅w︆︅­­.︆︅l︆︅­­o︆︅v︆︅­­e︆︅x︆︅­­x︆︅.︆︅­­c︆︅l︆︅­­u︆︅b

Avatar DorothyEN98
DorothyEN98
13:58 11.04.2020.

Kimberly, 30. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅l︆︅o︆︅v︆︅e︆︅x︆︅x︆︅.︆︅c︆︅l︆︅u︆︅b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije