Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozili smo

Dinamičan karavan za obitelj, ali i poslovnjake

'focuskaravan05_nnn_aut_2306'
Foto: ''
1/3
29.06.2011.
u 09:00

Prtljažnik ima 490 litara, a automobil se najbolje snalazi na autocesti, na kojoj briljira

Kompaktni karavani više nisu samo vozila za prijevoz i ljudi i tereta, kao što su nekad uglavnom bili. Sada su to visoko stilizirani automobili, koji ponajprije privlače izgledom pa tek nakon toga svojstvima prtljažnika i prostora u kabini. Takav je i novi Ford Focus Wagon, karavanska izvedba novog Focusa. Imali smo ga prilike upoznati na 150 kilometara dugoj vozačkoj ruti u okolici njemačkog grada Kölna, gdje se nalazi i europsko sjedište Forda.

Dojmovi su odlični. Karavanski Focus nudi sve značajke kompaktne izvedbe. Drugim riječima, vozi se jako dobro i dinamično i kroz zavoje. Međuosovinski razmak 264,8 cm ostao je isti, a višak od 19,8 cm (ukupna dužina je 455,6 cm) u odnosu na kompakt, dakako, osjeća se, ali ne mnogo. U vozačkom smislu to je pravi Ford, zabavan auto za vožnju.

Prtljažnik karavanske karoserije ima obujam 490 litara, što nije najviše u klasi, ali je zadovoljavajuće, pa i za obitelji s više djece. A može se proširiti na 1516 litara. Focus Wagon ima najbolji koeficijent otpora zraka u klasi, 0,295. To se najviše osjeti na autocesti, koju karavani najviše vole. Udoban je te uz dvolitreni motor TDCi sa 163 KS, koji je isproban, vrlo startan i brz.

Riječ je o najjačem dizelašu u ponudi Focusa (nude se još i 1,6 TDCi od 95 i 116 konjskih snaga te 2.0 TDCi od 140). S preciznim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem čini odličan i vrlo uvjerljiv spoj. Takve su i performanse – 8,8 s do 100 km/h te 218 km/h najveće brzine. Štedljivi motor bio je potpomognut i Start/Stop funkcijom Ali, i slabiji dizelski agregati, smatramo, dovoljni su za pokretanje toga automobila. Oni će vjerojatno biti i traženiji na našem tržištu.

Focusova unutrašnjost je vrlo ugodna i pravo je zadovoljstvo sjediti za volanom. Zapravo, u vožnji nam je palo na pamet da bi karavanska izvedba Focusa bila idealan službeni automobil poslovnim ljudima koji mnogo vremena provode na autocesti. Pogotovo u ovim recesijskim vremenima, kada svaka tvrtka pazi na troškove. A Ford Focus Wagon je dobar izbor.

Automobil je već dostupan u Hrvatskoj, a početna cijena uz 1,6-litreni motor od 105 KS je 131.600 kuna.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Sor@n
Sor@n
10:12 29.06.2011.

Ovaj članak još nije komentiran. Budi prvi i započni raspravu! ______________________________________________ PRVVIII!! ok. kupujem.

Avatar Sor@n
Sor@n
10:49 29.06.2011.

Ako je besplatno naravno.

Avatar potrosnja-goriva.net
potrosnja-goriva.net
11:05 29.06.2011.

Stvarno (izvana) jako lijep auto. Pogotovo sa zatamljenim staklima iza. Mnogo ljepći nego kompakt ili limuzinska izvedba. Jedino je unutrašnjost neskladna i prenatrpana. Ostalo sve 5, pogodotvo 140 KS dizel agregat i super podvozje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije