Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cupra razotkrila Formentor

Crossover dinamične siluete razbacuje se s 310 benzinskih konja

03.03.2020.
u 13:18

Cupra Formentor dvobojnom karoserijom podsjeća na robusno terensko vozilo, no dizajnerski su mu linije ipak ublažene, pa je krajnji rezultat dinamična silueta.

Umjesto na Geneva Motor Showu – koji je otkazan zbog koronavirusa pa se noviteti otkrivaju virtualno – Seat preko videokonferencije skida veo tajne s modela Cupra Formentor.

Cupra je Seatov podbrend, a Formentor je prvo vozilo koje je ova marka razvila od početka do kraja. Novi crossover objedinjuje markantan dizajn, pogonske sustave visokih performansi i visoku razinu praktičnosti. Cupra Formentor nudit će se s nizom opcija za pogonske sustave, uključujući najsnažniju inačicu s dvolitrenim TSI benzinskim motorom s turbopunjačem i ukupnom snagom od 310 konja, uz okretni moment od 400 Nm, te plug-in hibridnu verziju sa snagom od 245 KS. Hibridni pogonski sklop čine 1,4-litreni TSI benzinac snage 150 KS i elektromotor snage 115 KS s paketom litij-ionskih baterija od 13 kWh. Odlikuje se potpuno električnim dosegom od oko 50 kilometara. U obje navedene izvedbe ugrađuje se DSG automatski mjenjač s dvije spojke.

Cupra Formentor dvobojnom karoserijom podsjeća na robusno terensko vozilo, no dizajnerski su mu linije ipak ublažene, pa je krajnji rezultat dinamična silueta. Formentor je 445 centimetara dugačak, 183,9 cm je širok, te je 151,1 cm visok. U kombinaciji s 268 cm razmaka među osovinama, sve to pruža prostranu putničku kabinu i prtljažnik kapaciteta 450 litara. Očekuje se da će isporuke novog modela krenuti u zadnjem tromjesečju ove godine.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BettyIA87
BettyIA87
23:15 06.03.2020.

Dorothy, 35. 101sex.site/24e2d54

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije