Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTOPIS

Corollom po Mallorci, omiljenom ljetovalištu njemačkih turista

toyota corolla (1)
Foto: Toyota
1/3
22.09.2013.
u 10:00

Novi dizajn Corolli je dao profinjeniji, luksuzniji izgled,što su nam potvrdili i pogledi prolaznika na ulicama Palma de Mallorce

Nova Toyota Corolla početkom rujna stigla je na hrvatsko tržište, po cijeni od 122.000 kuna. Corolla je zapravo limuzinska izvedba Aurisa, na kojega se naslanja i sličnom opremljenošću. Na naše tržište dolazi iz turske tvornice, a najnoviju, 11. generaciju Corolle Toyota smatra najboljom ikada. Objašnjava to intenzivnim radom na kvaliteti, što bi novoj Corolli trebalo jamčiti tajnost i pouzdanost, uz više prostora i uporabljiviji interijer. No, potencijalni kupac najprije će uočiti trud uložen u dizajn. Nova Corolla izgleda mnogo bolje od prethodne, djeluje profinjenije. Nova maska i svjetlosni sklop koji objedinjuje i LED dnevna svjetla bitno podižu dojam.

Dokazali su nam to i pogledi domaćina i turista u Palma de Mallorci, ujedno omiljenoj španjolskoj destinaciji za ljetni odmor njemačkih turista. Mallorca, najveći otok Baleara, ima dugu turističku tradiciju, a još je od 1838. godine - kad je Frederico Chopen prvi put nogom stupio na njega - okupljalište međunarodnog jet-seta. No, uz jet-set na Malorci se nađe i obilje \'običnih\' turista kojima je adut više za dolazak na Malloircu upravo spoznaja da tamo odmaraju i poznati. Ne čudi stoga što je otok od 60-ih godina 20. stoljeća sinonom za masovni turizam, kao što ne čudi ni što glavna plaža u Palmu neodoljivo nalikuje na onu u Cannesu - ista šetnica s palmama, a pod njom pješčana plaža sa suncobranima i ležaljkama.

- To je za njemačke turiste. Na drugoj strani otoka su zaista lijepe plaže - pojasnio nam je lokalni mladić. Hrvatima naviklima na razvedenu obalu i atraktivne uvalice svakako preporučamo da se odmaknu od glavne plaže. Vožnja dobrim zavojitim cestama još je jedna zabavna strana Mallorce, a a mi smo ih iskoristili i da isprobamo poboljšanja na Corollinom ovjesu.

Automobil se bolje ponaša, agilniji je, upravljiviji. Ukratko, zabavniji. A zabave na Mallorci ne nedostaje. Ovaj otok kontrasta obiluje raznim događanjima, koncertima, festivalima. Udovoljit će podjednako prohtjevim za aromantikom, ali i za razuzdanim noćnim provodom. Grad Palma - osim po katedrali, dvorcu Bellver i plaži jednakoj onoj u Cannesu - poznat je po trgovinama luksuznih marki odjeće i obuće, yacht klubovima, šminkerskim restoranima, hotelima priznatih lanaca.

Odmaknete li se u unutrašnjost otoka, bez daha će vas ostaviti slikovit krajolik. Primjerice, u dolini Sa Calobra održavaju se koncerti na otvorenom. Mal Pas, romantično mjestašce s plažom s koje se otvara divan pogled, očaralo je i slikara Joan Miroa. No, na Mallorci još nešto valja imati na umu, posebno ako ste za volanom automobila. Uvalama, selima i cestama Mallorce očarani su i biciklisti, i to oni skloni ekstremnijim rutama. I takve doživljaje na svojim opasnim serpentinama Mallorca pruža, a to za vozače automobila znači pojačan oprez.

>> Stigli su nam Auris Touring Sports i nova Corolla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije