Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juraj Šebalj:

'Class Plus goriva imaju specijalan dodatak aditiva koji štite motor i izvedbu mog auta podižu na višu razinu'

23.06.2020.
u 09:58

INA ima najveću moderniziranu maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj, a još u 2017. godini je unaprijedila ponudu goriva vrhunskim Class Plus gorivima.

Topliji dani probudili su u svima nama želju za putovanjima, a kada je tako nezaobilazna početna točka svakog putovanja su benzinske postaje. INA ima najveću moderniziranu maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj, a još u 2017. godini je unaprijedila ponudu goriva vrhunskim Class Plus gorivima. Ona imaju povoljan učinak na motore s unutarnjim izgaranjem. Zato je motor nakon dugog perioda stajanja najbolje aktivirati Ininim Class Plus gorivima. Class Plus goriva prvi su izbor i vrhunskih profesionalnih vozača, pa ih tako preporučuje i Juraj Šebalj, najtrofejniji hrvatski vozač rallyja. Podijelio je s nama svoja iskustvu s INA Class Plus gorivima i dao nekoliko savjeta o brizi za vozila.

Kako birate gorivo za svoje vozilo?

U svoj automobil točim samo dokazano najbolje, a Class Plus goriva imaju specijalan dodatak aditiva koji štite motor i zato izvedbu mog automobila podižu na još višu razinu. S Inom surađujem već treću godinu zaredom. Kako auto industrija ide naprijed, tako i INA stalno unapređuje svoje gorivo. Bilo da se radi o trkaćem ili serijskom automobilu, dobar je osjećaj kada imaš jakog partnera uz sebe.

Vožnja je sastavni dio vašeg života – zašto je važno brinuti o svom automobilu?

Ja sam živi primjer da se čovjek može zaljubiti u komad lima. Znam da nisam jedini, ali ja taj komad lima ne štedim. Tražim maksimum od njega, ali mu i dajem maksimum. Pazim na svaku sitnicu, ovjes, gume i naravno gorivo. Kao i kod ljudi, gdje sve krene od prehrane, tako treba paziti i s čim hranite vaš auto. Gorivo prolazi kroz sustav ubrizgavanja, cilindre i na kraju kroz ispuh izlazi van. Ako točite kvalitetno, ti dijelovi će ostati duže vremena zdravi.

Imate li neke savjete za brigu o automobilu?

Na trajnost automobila naravno utječe i način vožnje. Držim se određenih pravila:

1. Uvijek umjereno s obrtajima dok je motor hladan!

2. S vremena na vrijeme treba stisnuti i gas do kraja – to je kao fitness za auto.

3. Ako je turbo motor u pitanju – ostaviti ga da se ohladi prije gašenja.

4. Redovito servisiranje i još redovitija promjena ulja i filtera je iznimno važna!

5. Uvijek jako pazim na kvalitetu goriva koje točim.

6. Sigurnost je na prvom mjestu. Kočnice, gume i ovjes nemojte nikada zaboraviti!

Više o karakteristikama Ininih Class Plus goriva pročitajte na ina.hr/classplus.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije