Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE USPOMENE

Chevrolet SS zbog imena neće biti pušten u prodaju u Izraelu

Chevrolet ss
Chevrolet
19.02.2013.
u 16:00

Upotreba ovog imena vrlo je neprimjerena, rekao je ravnatelj memorijalnog centra Yad Vashem

Koliko je dobro ime važno za (ne)uspjeh jednog automobila pokazuje slučaj Chevroleta SS, koji se neće pojaviti na Izraelskom tržištu između ostalog zato što naziv dijeli sa zloglasnom paramilitarnom jedinicom nacističke Njemačke, prenosi The Times of Israel.

- Upotreba ovog imena vrlo je neprimjerena... To nije ime koje će im donijeti ponos i uspjeh - rekao je Baruch Shuv, upravitelj memorijalnog centra posvećenog žrtvama holokausta Yad Vashem.

Chevrolet SS predstavljen je ovaj vikend u Daytoni kao prvi limuzinski model te tvrtke s pogonom na stražnje kotače u 17 godina. Više automobila General Motorsa, Chevroletova proizvođaša, u prošlosti je nosilo naziv SS, no ovo je prvi put da se on pojavljuje bez punog naziva Super Sport.

>> Bivši SS-ovac iz Hrvatske Anton Geiser umro prije izručenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije