Povratak na članak

Čak i kad bi biciklist trebao sići, vozač auta ga mora propustiti ako ga vidi

Tamo gdje postoji biciklistička staza, biciklisti smiju nastaviti voziti preko zebre. Tamo gdje je nema, moraju sići i gurati bicikl
Objava 09. rujna 2018. 18190 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 103
 • web_net_line:

  Ja sam zrtva naleta biciklistice na pjesaka, tj. mene, s ledja, i to znatnom brzinom, pri cemu je vozila u nedozvoljenom smjeru i mobitelirala. Nisam zvao policiju. Takvih neprijavljenih naleta je barem 50 puta vise od prijavljenih. Srecom, ona je ... prikaži još! nadrapala puno vise od mene (iako ne narocito jako). Cijelo vrijeme dok sam joj pokusavao pomoci da ustane i pitao je je li dobro, psovala je i urlala te svaljivala krivnju na mene. Na kraju sam odustao i ostavio je s krvavim krastama. Tuka. K tome ima i srece da je nisam ritnuo nazad u blatnu lokvu iz koje je tek bila ustala. To je zbog mojeg dobrog prometnog i kucnog odgoja. Rijetko tko bi odolio.

  3 21:35 09. 9. 2018.
 • Avatar Prvi razred
  Prvi razred:

  Ja sam u prometu puno češće biciklist... ali na biciklističkoj stazi preko kolnika ne može biti dozvoljeno da biciklist samo nastavi sa vožnjom. On mora JAAAAKO usporiti.. moro bi usporiti na brzinu hoda još barem 5 metara prije kolnika jer ... prikaži još! ga vozač automobila inače NE MOŽE VIDJETI. Biciklisti pamet u glavu.. kaj ti znači prednost kad ti imaš 100 kila a on 1100....

  7 21:10 09. 9. 2018.
 • Mukowsky:

  Samo neka se policija pobrine da biciklisti imaju prednje i stražnja svjetlo, koje radi!!! Nažalost rijetki biciklisti imaju svjetla po noći.

  1 20:37 09. 9. 2018.
 • Avatar Grubi
  Grubi:

  Biciklisti su uglavnom divljaci koji misle da su iznad zakona.

  1 21:55 09. 9. 2018.
 • stefj:

  Vidim često pješake i bicikliste koji se ponašaju kao da nitko oko njih ne postoje i izleču na cestu bez da pogledaju, već tipkaju po telefonu ili slušaju muziku i u nekom svom su svijetu. Uvijek se pouzdaju na to ... prikaži još! da su vozači krivi ako ih lupe... Pamet u glavu, vozač može biti kriv, ali što to vrijedi ako pješak ili biciklist bude sav strgan, ostane invalid ili pogine. Što vrijedi ako je kriv onaj drugi...

  1 22:04 09. 9. 2018.
 • jones:

  "Čak i kad bi biciklist trebao sići s bicikla i gurati ga, a to ne čini, ako ga vozač automobila vidi, mora ga propustiti, jer se automobil poima kao opasno sredstvo." Molim dotičnog prometnog stručnjaka članak zakona koji propisuje navedeno!!! ... prikaži još! u suprotnom molim autora članka da ne širi netočne informacije. Od kada to vozilo (bicikl) koji se uključuje u promet (uključuje se u kolničku traku na mjestu zebre) ima prednost, odnosno smatra se "slabijim" vozilom koje čini "manji usput dozvoljeni/tolerira se" prekršaj a drugo vozilo (npr. automobil ili čak drugi bicikl) mora stati i propustiti vozilo koje se uključuje u promet na zakonom nedozvoljen način?

  5 21:11 09. 9. 2018.
 • Avatar Stimy
  Stimy:

  E, stručnjaka li prometnog!! Dakle, "netko" sa sporedne prometnice (nebitno jel cesta, pješačka ili biciklistička staza) može nesmetano izjuriti na glavnu prometnicu, na kojoj je dozvoljena brzina npr. 40 ili 50 km/sat i kriv je onaj koji ga opali, a ... prikaži još!a vozi se po propisima. A kultura? O, zakona li države smiješne! I ovakvih "stručnjaka". Ili trebamo svi imati u autu neku babu koja proriče?

  1 21:54 09. 9. 2018.
 • bacenheider:

  biciklista mora voziti po cesti,a ne po trotoaru.trotoar je za pjesake.kako biciklista koji se vozi preko pjesackog moze imati prednost,on mora sici sa bicikla i pjesacki proci pjesice onda ima prednost.kriva je policija koja ih ne sankcionira i kaznjava tad ... prikaži još! bi se naucili voziti.

  2 22:21 09. 9. 2018.
 • topran:

  Bicikl i laganih 40 km/h, po novinarki. Bit će da je izvjestiteljica kusala friškog mošta, ili more bit bunike. Nek se dotična meni naveze s 40 km/h preko zebre, teško če joj ovaj prometoznanac pomoći

  1 21:38 09. 9. 2018.
 • creedence1954:

  Hebeš Bandićeve stručnjake za promet! Biciklisti su postali opća opasnost. Dati im stazu na pješačkom nogostupu je čista ludost. Znam više ljudi koji su gadno stradali ili skoro stradali zbog naleta neodgovornih biciklista. Ako je bicikl vozilo, mjesto mu je ... prikaži još! je na cesti, a ne među pješacima!

  1 21:39 09. 9. 2018.
 • kosnik:

  Zakonom je definirano što je pješačka staza i pješački prijelaz. Na pješačkoj stazi ne smiju se voziti ni biciklisti, ni koturaljke ni skate ... ni tenk, ni vlak. Pješačka staza služi za pješake. Tu sve počinje i završava. Korištenje MP3 ... prikaži još! playera i slušalica od strane pješaka (a biciklista da i ne govorimo) , prilikom prelaska preko pješačkog prijelaza se u USA strog kažnjava ne bez razloga.

  1 04:52 10. 9. 2018.
 • Avatar Udruga_obrisanih
  Udruga_obrisanih:

  Obavezno treba uvesti obavezne kacige i reflektirajuće prsluke, tehnički pregled i registracije za bicikle, jer su vrlo često tehnički neispravni, bez svijetala, događa se u gužvi kada se provlače između vozila naprave štetu na vozilu, ponekad i namjerno i samo nestanu u gužvi

  1 08:59 10. 9. 2018.
 • bvb:

  Ma sramota od države i od komentara! Pa gdje to ima? Vozio sam bicikl po Europi i po Americi i mogu vam reći da je tamo biciklist kralj. A ovo je sramota da se mora na svakom pješačkom stati i ... prikaži još! gurati bicikl!? Odustanem od života odmah. Sram vas bilo sve s takvim komentarima. Treba ukinuti sve te "biciklističke staze" i pustiti bicikliste na cestu, a živčani vozači auta neka ostanu doma ako ne mogu trpiti sporije od sebe. A kazne bi trebali plaćati ovi "prometni stručnjaci". Slikali su ga tu na biciklu ali ja sam siguran da on ne ide biciklom na posao. Jer da ide, znao bi da je takav zakon apsurd nad apsurdima. Ajmo tjerati pješake da na koljenima prelaze zebre, a vozači auta da na svakoj zebri moraju izaći iz auta na trenutak. Tako, sporta radi.

  11:37 10. 9. 2018.
 • Malcolm_Usredini:

  Čitajući komentare, ne znam kako sam još uvijek živ, a mislim da ću sada oduzeti bicikl svom djetetu, kako ga ne biste pregazili čim ga vidite, jer izgleda da većini vozača automobila proradi ubilački nagon kad vidi biciklistu. To su ... prikaži još! isti oni vozači kojima je jako stalo do prometnih pravila, pa tipkaju na mobitel pri 100km/h, parkiraju na pješačkim stazama, na pjesackom prijelazu se zaustave samo ako procjene da bi udarac mogao nanijeti stetu njihovom limenom ljubimcu.

  1 07:55 10. 9. 2018.
 • nano0705:

  Nema šanse da pustim biciklistu preko zebre. Stoka bezobrazna. I onda se još svađaju

  2 22:48 09. 9. 2018.
 • Avatar javorko
  javorko:

  Jasno da ces ga pustiti ali bicklista mora sidi s bickla na pjesackom prelazu na biciklistickom prelazu nije to duzan..one koji ne razumiju zasto proctati ZOSC na pocetku postoji klavifikacija sudionika u prometu

  5 07:02 10. 9. 2018.
 • nevjerujženikojalaže:

  defanzivna vožnja zlata vrijedi, kako za vozače automobila tako i bicikliste.

  09:49 10. 9. 2018.
 • trade_mark:

  osobno sam i pješak i biciklist i vozač, i iz iskustva mogu reći da ima velikih kretan i idiota i među biciklistima, i među pješacima i među vozačima. svi su nevjerojatno bahati, bezobrazni i neobazrivi jedni prema drugima. biciklisti kojii ... prikaži još! jure po pločnicima (sa slušalicama u uhima), pješaci koji bauljaju lijevo-desno po biciklističkim stazama, vozači koji.... a ono, gaze sve pred sobom, ostavljaju aute parkirane na biciklističkim stazama, itd. itd. itd. Ali to je odraz naše kulture. Svi gledaju samo na sebe, samo da je meni dobro - za ostale me nije briga. Nemamo NIKAKVOG obzira prema drugima. Ato nije ograničeno samo na promet, to je karakterna crta nas Hrvata u SVIM aspektima života!

  10:14 10. 9. 2018.
 • valentin.asler:

  Bilo bi zgodno da Bandinjo uredi biciklističke staze kako dostoji jednoj metropoli, ako se Zagreb tako uopće može nazvati, kako biciklisti ne bi toliko često ulazili u konflikt s pješacima i motornim vozilima umjesto da gradi fontane i nebitne spomenike. ... prikaži još! Na kraju krajeva svi bi od toga imali koristi jer bi se smanjio broj motornih vozila na cesti.

  2 21:59 09. 9. 2018.
 • pimnpekpeka:

  kada siđe s bicikla, onda je pješak. Nije mi jasan naslov niti što želi reći?

  1 07:40 10. 9. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.