Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Bugatti premašio mitsku granicu: Chironom pojurili preko 300 milja na sat

Superautomobil posebno modificiran za ovu priliku na Volkswagenovoj je testnoj stazi Ehra-Lessien u Njemačkoj dosegnuo brzinu od 304,77 milija na sat, odnosno 490.48 kilometara na sat
03. rujna 2019. u 11:08 1 komentara 621 prikaza
Bugatti premašio mitsku granicu: Chironom pojurili preko 300 milja na sat
Foto: Bugatti
Pogledajte galeriju 1/2

Bugatti je sa svojim Chironom pojurio preko 300 milja na sat te tvrde da su postali prvi proizvođač serijskih automobila koji je premašio tu mitsku granicu.

Turisti iz Nizozemske na ljetovanje u Pulu stigli u Yugiću Još ih služi Sigurno im nije lako na +36: Pogledajte u čemu su Nizozemci stigli na ljetovanje

Superautomobil posebno modificiran za ovu priliku na Volkswagenovoj je testnoj stazi Ehra-Lessien u Njemačkoj dosegnuo brzinu od 304,77 milija na sat, odnosno 490.48 kilometara na sat. Za upravljačem je bio Bugattijev testni vozač Andy Wallace.

Automobil korišten za ovaj pothvat je prototip koji je Bugatti razvio u suradnji s talijanskom Dallarom, a osim sigurnosnih modifikacija poradili su na karoseriji kako bi poboljšali aerodinamiku. Gume je razvio Michelin, koji radi gume i za standardne Chirone.

- Nepojmljivo je da bi jedan auto mogao ovo postići. Ali Chiron je bio dobro pripremljen i osjećao sam se jako sigurno, čak i na ovim visokim brzinama - rekao je Wallace.

A ako ste slučajno željeli ponoviti ovaj pothvat u svom Chironu, koji zacijelo imate u garaži, moramo vas razočarati - standardni model elektronski je ograničen na 420 km/h.

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • zagi101:

    da i kaj s tim? da me uslika kamera? gdje da to vozim? koja debilana