Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNI PREKRŠAJI

Broj prolazaka kroz crveno od 2010. porastao 16,8 posto

prometni prekršaji
Foto: Oryx
1/9
27.02.2014.
u 15:56

Broj ukupnih prekršaja vezanih uz brzinu zanemarivo je manji u odnosu na prethodnu godinu

Broj prolazaka kroz crveno svjetlo na semaforima na hrvatskim ulicama porastao je 16,8 posto od 2010. do 2013. godine, pokazuju najnoviji dostupni podaci MUP-a o prometnim prekršajima koje je obradila ORYX Asistencija.

Broj ukupnih prekršaja vezanih uz brzinu zanemarivo je manji u odnosu na prethodnu godinu. Detaljnijom analizom utvrđeno je kako je broj prekršaja u naseljenim mjestima smanjen za 3,3 posto, no broj prekršaja izvan naselja porastao je 9,7 posto.

Koje su još promjene zabilježene pogledajte u priloženin infografikama.

>> Prošli ste kroz crveno? Kaznu šalje Bandić, a ne više policija

Foto: Oryx

Komentara 2

CH
chupakabra
17:09 26.09.2020.

Da umjesto policajaca, i ostalih represivnih mjera, lokalna samouprava namjesti semafore da imaju zeleno svjetlo treptajuće, bilo bi vjerojatno oko 30-60% manje nesreća a i manje disk pločica i diskova bi se potrošilo...

BO
Bombarder
12:21 28.02.2014.

Da policija kažnjava genijalce sa mobitelima koji se vuku kroz raskrižje jer NISU sposobni telefonirati i voziti, manje bi ljudi prolazilo kroz crveno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije