Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjenje troškova

Britanski proizvođač motora Rolls-Royce ukida 4.600 radnih mjesta

Foto: EDGAR SU/REUTERS/PIXSELL
14.06.2018.
u 13:28

Zahvaljujući najnovijem valu otkaza do 2020. uštediti 400 milijuna funti (454 milijuna eura) troškova godišnje

Britanski proizvođač zrakoplovnih motora Rolly-Royce objavio je u četvrtak da će do 2020. ukinuti 4.600 radnih mjesta najvećim dijelom u Velikoj Britaniji kako bi smanjili troškove u uvjetima slabije potražnje.

"Predloženim restrukturiranjem koje će osigurati bolje prinose, više marže i veći novčani tok Rolls-Royce najavljuje novu fazu u našim nastojanjima da ubrzamo i pojednostavimo poslovanje", navodi se u priopćenju grupe čiji su motori ugrađeni u Airbusove i Boeingove zrakoplove.

Napominju da će zahvaljujući najnovijem valu otkaza do 2020. uštediti 400 milijuna funti (454 milijuna eura) troškova godišnje.

Rolls je proteklih godina imao problema zbog slabe potražnje za zrakoplovnim motorima i brodskim pogonskim sustavima.

Prošle su prošle godine ponovo poslovali sa značajnom dobiti, ali najvećim dijelom zahvaljujući oporavku funte.

"Naša tehnologija vodeća je u svijetu i osigurava Rolls-Royceu potencijal za generiranje značajnog profitabilnog rasta", istaknuo je izvršni direktor Warren East povodom objave priopćenja.

"Efikasnija organizacija bazirana na tempu i jednostavnosti omogućit će nam da ispunimo obećanje o višim prinosima i da paralelno ulažemo u budućnost", dodao je East.

U Rollsu procjenjuju troškove najnovijeg vala restrukturiranja na 500 milijuna funti.

"Te će nam promjene pomoći da u srednjem i duljem roku ostvarimo razinu slobodnog novčanog toka višu od kratkoročno zacrtanih oko milijardu funti negdje do 2020. godine", naglasio je čelnik britanske tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 1

MU
mulag
15:28 14.06.2018.

sta nece nis drugo proizvodit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije