Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

BMW 318d All in 3 za 33.333 eura

BMW 3
Foto: BMW
1/2
PR
Autor
PR članak
19.02.2014.
u 08:45

Najprodavaniji i najvažniji model u novijoj povijesti BMW-a bez dvojbe je serija 3. U prilog tome govori šest generacija od predstavljanja 1975. godine i više od 12 milijuna prodanih primjeraka što je rekord u premium klasi. Najnovija geneneracija, predstavljena krajem 2011. godine nije kompromitirala bogato obiteljsko nasljeđe, naprotiv.

BMW serije 3 nikada u svojoj povijesti nije nudio više i nikada nije bio tako dominantan u usporedbi s konkurencijom. Iako dulja i šira od predhodne generacije te s većim prtljažnikom, ova serija 3 je u prosjeku 40 kg lakša, a zadržala je i idealan raspored mase po osovinama u omjeru 50:50. Zabava počinje pritiskom na gumb „Start engine“, a da raspoloženje uvijek bude na visini brinu snažni i štedljivi TwinPower Turbo motori, brz i precizan ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa (moguće je doplatiti i automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa) te komunikativan i točan upravljač. Iako oznaka modela sugerira drugačije, u model 318d ugrađen je dvolitreni turbodizelski motor.

Razvija 143 KS, a prosječno troši svega 4,3 l/100 km zahvaljući primjeni EfficientDynamics mjera kao što su Auto Start-Stop sustav, rekuperacija energije kočenja, ECO PRO način rada itd. Svaki model serije 3 standardno dolazi sa Driving Experience Control prekidačem kojim se mijenjaju postavke vozila. Tako, ovisno o trenutnom raspoloženju, možete izabrati između tri načina rada vozila: Sport, Normal i ECO PRO. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?