Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GADGETI

Bez mobitela i tableta ni na snijeg

skijanje
Foto: Ralf Hirschberger/DPA/PIXSELL
18.11.2015.
u 11:00

Nitko ne želi ostati bez baterije u trenutku dok hvata video prvih skijaških “koraka” svog djeteta

Vremena se mijenjaju, a s njima i popis stvari koje nosimo na odmor. Nove tehnologije i gadgeti u cijelosti su izmijenili navike brojnih vozača, ponajprije mladih koji danas, primjerice, nikamo ne mogu bez mobitela, pa tako ni na more ili skijanje. Neki od razloga su jednostavnost kojom nam ti uređaji omogućuju fotografiranje ili snimanje videa, a sve kako bismo ulovili sve cijenjene trenutke s najbližima. Sezona uživanja na snježnim obroncima obližnjih skijališta je pred nama, a kako biste se što bolje pripremili, sastavili smo popis stvari koje biste trebali ponijeti u automobilu te koje će vam omogućiti više opuštenih trenutaka tijekom odmora. Uz nezaobilazne pametne telefone, tu su i tableti te asortiman raznih standardnih punjača, rezervnih baterijskih punjača te USB stickova.     

Pametni telefon

Neovisno spadate li u tabor “Android” ili “iOS”, smartphone ili pametni telefon morate ponijeti sa sobom za čitanje vijesti, igranje igrica, fotografiranje... Mogućnosti su nebrojene.

Tablet

Koliko god veliki bili, pametni telefoni katkad nisu dostatni za gledanje, primjerice, videa tijekom odmora u večernjim satima. Osim toga, tablet može poslužiti za fotografiranje.

Kabel za prijenos podataka

Nemamo svi mobitele s velikim kapacitetima memorije, pa nije naodmet ponijeti kabel s kojim fotografije možete prenijeti na laptop ili neki drugi prijenosni medij. Osim toga, kabel može poslužiti i za punjenje baterije.

Klasičan autopunjač

Bez ovakvog punjača za 12-voltnu utičnicu u automobilu ne krećite na putovanje jer nikad ne znate kada ćete ostati na dragocjenih nekoliko postotaka baterije.

Dvostruki punjač

Premda ga ne smatramo neophodnim, ovakav punjač za automobil, s dvostrukim ulazom za USB, može vam poslužiti za istodobno punjenje više uređaja, primjerice pametnog telefona i tableta.

Termo šalica

Jedan od genijalnijih izuma za zimovanje ovakva je termo šalica koju možete “uštekati” u 12-voltnu utičnicu u automobilu i tijekom vožnje uvijek vrućima održavati čaj ili kavu.

USB stick za glazbu

Kazete i CD-i su out, USB stickovi su in. Na ovim prijenosnim memorijama, dostupnima u različitim kapacitetima, možete prenijeti omiljenu glazbu i u svakom ju trenutku slušati u automobilu.

Baterijski punjač

Kada ste usred skijališta, daleko od najbliže utičnice ili automobila, baterijski punjač može vas opskrbiti dragocjenom strujom kako biste uvijek bili spremni snimiti još jednu fotku.

>> Ako ovo od 15. 11. nemate u prtljažniku, moglo bi vas stajati 700 kuna

>> Na HAK-ovom testu opet nema izvrsnih, četiri gume 'pale'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije