Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SRIJEDU NA DAR ČITATELJIMA

AutoStyle besplatno uz Večernji list

AutoStyle besplatno uz Večernji list
Foto: VL
19.03.2018.
u 13:48

U novom broju donosimo i rezultate testiranja ljetnih guma: uz Michelin i Bridgestone najbolji je manje poznati Falken

Prava nam je zima ove godine stigla iznimno kasno i pokazala zube, pa je prijelaz u topliji dio godine bio vrlo brz. Tako je i vrijeme sezonske izmjene guma stiglo nekako preko noći. Bez obzira hoćete li montirati ljetne pneumatike na kotače sada ili nakon 15. travnja - do kada je zakonski na kontinentalnim autocestama i državnim cestama obvezna zimska oprema - valja vidjeti u kakvom su oni stanju, jesu li još pogodni za vožnju.

Ako su vam potrebne nove ljetne gume, vrijeme je da proučite koje se isplate kupiti. Jedan je od najboljih orijentira u izboru guma tradicionalan test pneumatika, koji dva puta godišnje provode europski autoklubovi predvođeni najvećim europskim autoklubom ADAC-om, a u kojem sudjeluje i Hrvatski autoklub.

U ovogodišnjem testu ljetnih guma isprobano je 30-ak pneumatika u dvije dimenzije - 175/65 R14, koje se koriste na automobilima gradske klase poput Opel Corse, Toyote Yaris ili Renault Clia te 205/55 R16, u kojoj voze najbrojniji automobili kompaktne klase poput VW Golfa, Mazde3 ili Peugeota 308.

Najviše je pneumatika ocjenjeno srednjom ocjenom “preporučuje se”, dok su najbolje ocjenjene gume u manjoj dimenziji Falken Sincera SN832 Ecorun i Semperit Comfort-Life 2, dakle gume koje ne spadaju u premium skupinu. U većoj su dimenziji najbolji bili Michelin, Bridgestone, Continental, Firestone, Hankook i Semperit.

Više o rezultatima testiranja novih ljetnih guma možete čitati u srijedu, 21. ožujka, u najnovijem broju magazina AutoStyle. Novi AutoStyle besplatno dolazi uz svaki primjerak Večernjeg lista, a u ovom magazinu za automobile i lifestyle naći ćete dojmove s prvih probnih vožnji automobila nedavno pristiglih na naše tržište, ali i onih koji u Hrvatsku tek trebaju stići. Donosimo i zapanjujuće rezultate analize o količinama ugljikova dioksida kojeg emitiraju novi automobili lani registrirani u Europi. Dizelaša je manje, benzinaca više, a s njima je više i CO2. Rimac je na međunarodnom salonu automobila pokazao svoj novi električni superautomobil, a u novom AutoStyle magazinu - osim detalja o ženevskim novitetima - saznajte i koji se najsnažniji auti na struju mogu kupiti u Hrvatskoj.

Na krilima rastućeg trenda kupnje rabljenih vozila, savjetujemo koji rabljeni automobil kupiti za vozača početnika, a donosimo i izbor najboljih skutera i mopeda kojima obujam pogonskog motora ne prelazi 50 ccm.

Čitajte nas u srijedu 28. ožujka uz Večernji list!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije