Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noviteti

Audijeva crossover ofenziva: Dva modela za jesensko osvježenje game

Audi
Foto: Audi
1/7
07.08.2019.
u 13:47

Na početku prodaje u Europi, u ponudi Audija Q3 Sportback naći će se jedan benzinski i jedan dizelski motor. S 230 konja, 2,0 TFSI najsnažniji je motor, a izvedba 2,0 TDI ima 150 KS

Potraživanja kupaca za povišenim modelima u Europi još je uvijek u uzlaznom trendu pa se gotovo na tjednoj bazi predstavljaju crossover i SUV noviteti. Tako je Audi u razmaku od samo pet dana predstavio svoja dva nova crossover noviteta.

Za urbanu džunglu

Novi Audi A1 Citycarver je podignuta verzija njihova najmanjeg modela A1 Sportback. Nijemci ga najavljuju kao zabavni urbani automobil, a zapravo se radi o tipičnom crossoveru koji je u odnosu na A1 Sportback povišen za 40 mm. To će se najbolje moći iskoristiti u gradskoj vožnji napose pri penjanju na rubnjake prilikom parkiranja i pri prelasku uspornika. Zasigurno će pomoći i pri svladavanju blažih makadamskih puteva, ali A1 Citycarver nema prevelikih terenskih aspiracija pa će se tako nuditi samo s prednjim pogonom. Ali izgled je robustan čemu pridonose SUV elementi poput robusne prednje i stražnje maske, zaštite podvozja te plastične zaštite pragova i blatobrana. Unutrašnjost i ostali elementi poput velikih mogućnosti personalizacije opreme preuzeti su većinom iz A1 Sportbacka. I zapremnina prtljažnika je istovjetna - vrlo solidnih 335 litara.

Foto: Audi

A nekoliko dana ranije objavljeni su i prvi podaci i fotografije za dva broja većeg crossover modela Q3 Sportbacka. Radi se o atraktivnijem izdanju kompaktnog SUV modela Q3 koji se smješta u sve popularniju potkategoriju SUV/crossover coupea. Dugačak je točno 4 i pol metra, što znači da su dimenzije vrlo slične modelu Q3 – Sportback izvedba je 1,6 cm duža, ali i 5 cm niža zbog čega Q3 Sportback izgleda mnogo sportskije, izduženije i atletskije.

Dizajnerski je po običaju Audijevski prepoznatljiv, sprijeda dominira Audijeva Singleframe maska uz LED svjetla dok uz nadoplatu dolaze i Matrix LED svjetla. Unutrašnjost je kao i u svim novijim Audijima potpuno digitalizirana, serijski stiže uz 10,1-inčni digitalni zaslon, a uz doplatu 12,3-inčni ekran. Prtljažnik prima od 530 i 1400 litara.

Dostupan je uz 11 boja karoserije, a sve dolaze u kombinaciji s kontrastnim sivim odbojnicima i zaštitnim lukovima.

Q3 Sportback od 40.000 eura

Sportski ovjes, progresivno upravljanje i Audi drive select sustav dio su standardne opreme modela Q3 Sportback. Na početku prodaje u Europi, u ponudi Audija Q3 Sportback naći će se jedan benzinski i jedan dizelski motor. S 230 konja, 2,0 TFSI najsnažniji je motor, a izvedba 2,0 TDI ima 150 KS. Oba motora dolaze uz S-tronic automatski mjenjač. Kasnije stižu ručni mjenjač, quattro pogon i dodatni motori, među kojima i izvedbe s 48 V mild hybrid sustavom. Početna cijena u Njemačkoj će biti 40.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije