Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skysphere koncept

Audijev spektakularan električni roadster budućnosti ima promijenjivi međuosovinski razmak

13.08.2021.
u 14:56

Vozač pritiskom na gumb bira manji međuosovinski razmak i vlastito upravljanje vozilom

Audi je predstavio spektakularni roadster, prvog člana nove obitelji konceptnih vozila. Audi skysphere koncept naziv je za električni kabriolet s dvojim vratima čije linije vode izravno do Audijevog dizajna budućnosti.

Ovim vozilom marka predstavlja svoju viziju budućeg segmenta progresivnog luksuza u kojemu interijer postaje interaktivni prostor, a vozilo platforma za uzbudljiva iskustva.

To je omogućeno zahvaljujući autonomnoj vožnji, revolucionarnom redizajnu interijera i besprijekornom digitalnom ekosustavu.

No, najzanimljivija inovacija i jedinstveno tehničko rješenje jest mogućnost promjene međuosovinskog razmaka, kako bi putnici imali maksimalnu slobodu. Audi skysphere koncept dizajniran je za dva različita iskustva u vožnji: “Grand Touring“ i sportsko iskustvo.

Elektromotori i sofisticirani mehanizam s dijelovima karoserije i okvira koji klize jedan u drugi omogućuju promjenu samog međuosovinskog razmaka i vanjske dužine vozila za 250 mm. Pa tako može biti e-roadster dugačak 4,94 metra ili 5,19 metara dugačak GT-u u autonomnom modusu vožnje „Grand Touring“

Elektromotor smješten na stražnjoj pogonskoj osovini odgovoran je za isporuku 630 KS i 750 Nm okretnog momenta te lako pokreću roadster koji teži samo oko 1800 kilograma.

Raspodjela težine od oko 60 posto na stražnjoj pogonskoj osovini rezultira dovoljnom vučom i ubrzanjem od 0 do 100 km/h u samo četiri sekunde, ako je to potrebno

Audi skysphere koncept svoj će javni debi imati 13. kolovoza 2021. u sklopu Tjedna automobila u Montereyu – na legendarnim stazama golf igrališta u Pebble Beachu u Kaliforniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije