Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE TEHNOLOGIJE

Airbus radi na letećem autu - Vahana bi trebala biti spremna za testove krajem 2017.

Airbus Vahana
Foto: Airbus
17.01.2017.
u 08:59

Radi se o samopilotirajućem vozilu za prijevoz pojedinačnih putnika i tereta, a razvija ga Airbusov odjel A^3 u Silicijskoj dolini

Francusku gigant Airbus najpoznatiji je po proizvodnji zrakoplova, no u posljednje vrijeme bave se i nečim novim - letećim automobilima.

Kako piše IBTimes, Airbus na od sredine prošle godine radi na letećem autu nazvanom Vahana. Trebala bi biti riječ o, kako su izvijestili iz tvrtke, samopilotirajućem vozilu za prijevoz pojedinačnih putnika i tereta, a razvija ga Airbusov odjel u Silicijskoj dolini.

CEO tog odjela Rodin Lyasoff rekao je da se probni letovi prvog prototipa očekuju krajem ove godine.

- Mnoge potrebne tehnologije, kao što su baterije, motori i avioelektronika, većinom su tu - rekao je Lyasoff, dodajući kako je najveći izazov razvoj tehnologije koja bi vozilu omogućila da osjeti i izbjegne potencijalne sudare.

>> 15 godina izrade: Do 2020. na tržište dolazi prvi leteći automobil?

>> Pogledajte leteći automobil koji 2017. izlazi na tržište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije