Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dvojica mladića oštetila Hypo Banku za 13.600 kuna

kartice-novi
Arhivska fotografija
21.09.2009.
u 11:18

Obradom je utvrđeno da je 22-godišnjak preko računala nabavio karticu te nakon toga aplicirao lažne podatke. Pravu karticu koristio je 5. rujna u trgovini Svijet medija gdje je kupio prijenosno računalo.

ZAGREB - Policija sumnjiči A. M. (22) i M. Z. (23) da su počinili računalnu prijevaru na štetu Hypo Banke te krivotvorili isprave.

Obradom je utvrđeno da je 22-godišnjak preko računala nabavio karticu te nakon toga aplicirao lažne podatke. Pravu karticu koristio je 5. rujna u trgovini Svijet medija gdje je kupio prijenosno računalo, a istog dana u tri trgovine odbijene su mu novčane transakcije u iznosu od 20 tisuća kuna.

Dva dana poslije A. M. je s istom karticom ponovno pokušao kupovati, ali je opet odbijena pa je pobjegao, a trgovac je zadržao karticu.

Dvadesettrogodišnjak je 9. rujna u jednoj trgovini kupio pilu koju je platio karticom, a u drugoj trgovini mu je odbijena autorizacija. Materijalna šteta procjenjuje se na 13.600 kuna, a a obojica su uhićena na Črnomercu.

Po sudskom nalogu pretražen mu je stan i pronađeni su predmeti koji dokazuju da je počinio kaznena djela. Obojica su otprije poznati policiji.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar sultan46
sultan46
14:05 21.09.2009.

Malo se cudim,jer kod nas u vecini slucajeva kad god uhvate nekoga uvijek pisu,,poznat je policiji od prije...to znaci oni ga uhvate,naprave zapisnik i puste...lijep zakon imamo..pa sto ja onda radim i mucim se,,idem i ja probati tako nesto,,pa neka se pise,,poznat sam od prije,,,bitno je da ja mogu raditi sta hocu.....

MM
Mladen Miletić
16:32 21.09.2009.

Dvojica mladića oštetila Hypo Banku za 13.600 kuna, Hrvatska nemože propasti i baš da hoče. Veliki pljačkaju i ako se međusobno ne izdju nitko ni nezna za drago kamenje ili 60 miliona . A sirotinjaq več kod tako male svotete nadrlja i završi u zatvoru ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije