Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održana 78. Mrduja

Umažani drugu godinu zaredom slavili

'sport-20.09.2009.,split,hrvatska-78 mrdujska regata u splitu vozi se 22 milje u moru pred splitom   Photo:Nino Strmotic/VLM'
'nino strmotic/VLM'
20.09.2009.
u 16:50

Pobjednik "Shining Maxi Umago", s Urošem Žvanom za kormilom, regatu je, zbog lošeg vjetra, odjedrio za točno četiri sata.

Gotovo 280 brodova okupilo se jučer na startu 78. Mrdujske regate. Gradonačelnik Željko Kerum radi gostovanja na televiziji ipak nije dao znak za start, pa je to učinila njegova zamjenica Anđelka Visković.

A među brojnim brodovima najbrži je bio krstaš "Shining Maxi Umago" za čijim je kormilom bio Uroš Žvan. Ista jedrilica pobijedila je i prošle godine, tada je kormilar bio Rajko Kujundžić, i to s rekordom regate od 2 sata i 16 minuta.

U nedjelju nije bilo uvjeta koji bi dopustili tako brzo jedrenje, na početku regate gotovo da nije bilo vjetra, tek kasnije je zapuhao maestral. Tako je "Maxi Umago" 22 milje prešao za točno četiri sata.

No i to je bilo sjajno budući da je konkurencija za Žvanom zaostala gotovo sat vremena, a dobar dio jedrilica nalazio se na polovici regate kada je "Umago" stigao na cilj. Ima to zahvaliti i jako visokim jarbolima koji su dobro hvatali slab vjetar.

Druga je utrku završila jedrilica "Aligator" pod engleskom zastavom, no za kormilom je bio naš proslavljeni skiper Minski Fabris. Iako veteran, Fabris je, a još je 1979. godine na Mediteranskim igrama u Turskoj osvojio zlatnu medalju, pokazao koliko znači iskustvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije