dar gradu

Zelene kante za smeće zamijenit će one od inoksa s oglasima

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zelene kante za smeće zamijenit će one od inoksa s oglasima
06.03.2013.
u 12:05
Suvlasnik tvrtke Igor Maksimilijanović odbio je odgovoriti kako će platiti koncesiju kad tvrtka nema prihoda
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Dobra reklama gradu je darovala 700 košara za smeće koje će biti postavljene na stajalištima tramvaja i autobusa i trgovima, a zauzvrat je dobila unosan posao oglašavanja na njima na rok od 15 godina. Košare će postaviti za nekoliko mjeseci, a još 1400 postavit će do ožujka 2014.

Prekinuta praksa

Zanimljivo je da tvrtka Dobra reklama ima prihod od nula kuna te da je do sada uhodani način reklamiranja kroz koncesije koji grad sada primjenjuje na košarama prije ukinuo za nadstrešnice. Dobra reklama će košare morati i održavati te gradu plaćati koncesiju (ne zna se koliko jer u pravilniku kojim se reguliraju naknade košare nisu spomenute, ali s obzirom na veličinu prostora mogla bi biti slična samostojećem panou za koji je koncesija 40 kuna mjesečno, što je oko 30.000 kuna za 700 košara). Slično se do prije dvije godine poslovalo reklamiranjem na nadstrešnicama koje je o svome trošku gradio i održavao Europlakat i još gradu uplaćivao 15 posto prihoda. No, grad je prekinuo tu praksu i, nakon što je koncesiju dobio Zagrebplakat, preuzeo gradnju nadstrešnica na sebe.

– To vam je isto kao što je bilo s nadstrešnicama. Ali ja nemam veze s time, povjerenstvo za dodjelu javnih površina je tako odlučilo – kazao je pročelnik Davor Jelavić i uputio nas na šefa povjerenstva Milana Rendulića, koji je cijeli dan bio nedostupan.

Primjedbe iz Čistoće

Branimir Valašek, šef Čistoće, kazao je da su dobili obavijest od Grada da će sadašnje košare zamijeniti novim kockastim koji na bočnim stranama imaju utore za reklame. – Imamo 3500 košara i postupno ćemo ih zamjenjivati novima. Naša je obaveza da ih praznimo. Dobroj reklami dali smo neke tehničke primjedbe, no još nismo dobili odgovor – kazao je Valašek. Igor Maksimilijanović, suvlasnik Dobre reklame, inače suradnik premijerova brata Krešimira Milanovića, rekao je da će nam na pitanja koja smo mu poslali e-mailom odgovoriti kad on to želi jer ga ne obvezuju rokovi. Tako smo ostali uskraćeni za odgovore na pitanja kako je došao na ideju o darivanju, čime garantira gradu da će plaćati koncesiju kada nema prihoda i koliko će koštati oglašavanje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:16 06.03.2013.

Koja glupost,.....tko jos u svijetu pravi kante za smece od inoxa? Pa ovo je lud svijet. Cijeli grad bi se polako trebao pretvarati u diskretnu i malo uocljivu zelenu oazu u kojoj bi se sve trebalo bojati u mat zelenu boju,....nesto kao u Wimbedonu,...a ovi hoce skricavi inox? Mi kao da nemamo drugog posla nego stvarati probleme, gluposti i dugove,.....treba vas sve u zatvor smjestiti.

Avatar liquidsky
liquidsky
19:21 06.03.2013.

Eto, još jedna pi..arija s kojom Bandić nema nikakve veze.

OB
-obrisani-
18:34 08.03.2013.

Ovog Bandića je zbiljam dosta