Izbori

Zelena lista “napada” na Sabor

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Zelena lista “napada” na Sabor
21.10.2011.
u 09:54
Zelena lista smatra da su budućnost hrvatske političke scene te poručuje da će svojim radom dokazati da za zelene i te kako ima mjesta u Saboru.
Pogledaj originalni članak

Jedna od rijetkih iz miljea ekoloških i za zaštitu okoliša zabrinutih stranaka – Zelena lista u nedjelju će predstaviti svoj izborni program u 2. izbornoj jedinici u Sesvetama.
Zelena lista postoji u političkom životu Hrvatske osam godina, a drugi put ide na parlamentarne izbore. Na njima će ove godine u cijeloj Hrvatskoj, prema procjeni, biti pet do šest stranaka slične programske opredijeljenosti, uglavnom regionalno raspoređenih i u koaliciji s drugim stankama.
Zelena lista ide u izbore u svim jedinicama pa i tamo gdje nemaju članova.

– Mi smo stranke koje ne broje puno članova, ali nikako nismo marginalni – poručuje Darko Stošić, organizacijski tajnik Zelene liste. U Europskoj uniji zeleni danas imaju 15 do 20 posto zastupničkih mjesta što dovoljno govori o našem političkom pozicioniranju. U Hrvatskoj očekujemo jedno do dva zastupnička mjesta, a istup na parlamentarnim izborima zapravo je odličan test za lokalne izbore gdje kanimo ostvariti odličan rezultat, procjenjuje organizacijski tajnik.

Zelena lista ići će u izbore u svim jedinicama, no novca za kampanju nema.
– Mi ne raspolažemo milijardama, ali ćemo se osloniti na čisti aktivizam, kucanje od vrata do vrata, plakatiranje i letke u sandučićima – poručuje Stošić koji najbolji izborni rezultat očekuje u 2. izbornoj jedinici i u Sesvetama gdje broje najviše simpatizera.

Na istoku Zagreba u izbore će ići u koaliciji s nezavisnim vijećnicima Sesveta te članovima udruge "Krećemo zajedno“.
Zelena lista smatra da su budućnost hrvatske političke scene te poručuje da će svojim radom dokazati da za zelene i te kako ima mjesta u Saboru.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VE
velikazmija
12:20 26.10.2011.

pogledajte ta imena i prezimena i sve će vam biti jasno za što postoje te zelene i ine liste iš --