Kod čvora Popovec

Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici očekuju se zastoji

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici očekuju se zastoji
21.03.2017.
u 09:42
Radovi na sanaciji nadvožnjaka kod Kraljevičkih Novaka potrajat će četiri mjeseca, a popravak mosta kod Kašina 6 tjedana.
Pogledaj originalni članak

Započeli su radovi na sanaciji nadvožnjaka preko željezničke pruge kod Kraljevečkih Novaka (u smjeru Varaždina) te radovi na oba mosta Kašina kod čvora Popovec na autocesti A4 Zagreb-Goričan.

Građani zbog toga mogu očekivati gužve pa ih iz Hrvatskih autocesta (HAC) mole za strpljenje. Zatvoreni su ulazi na autocestu u Kraljevečkim Novakima iz smjera Sesvete i Dugog Sela te u smjeru čvora Ivanja Reka.

Radovi će potrajati najmanje četiri mjeseca. Promet će se odvijati obilaznim pravcima, preko Sesvetske, Bjelovarske, Zagrebačke ulice te Ulice Ljudevita Posavskog do Slavonske ulice.

– Sanaciju nadvožnjaka preko željezničke pruge kod Kraljevečkih Novaka, zbog zahtjevnosti i opsežnosti te složenosti tehnologije, nije moguće izvesti bez utjecaja na protočnost prometa. Ovim putem molimo naše korisnike za razumijevanje i želimo istaknuti da se svi radovi na autocestama izvode isključivo radi podizanja razine sigurnosti korisnika u prometu i zaštite naše infrastrukture – istaknuli su u HAC-u.

To su ujedno najveći radovi na pripremi autocesta ove godine. Dok traju radovi na popravku mosta Kašina, bit će zatvorena jedna prometna traka kao i traka za usporavanje vozila na izlazu s autoceste u Popovcu. Promet iz smjera Varaždina u smjeru čvora Ivanja Reka teći će samo pretjecajnim trakom.

Na izlasku s autoceste promet će se regulirati naizmjenično semaforom. Ti bi radovi trebali potrajati nešto kraće od radova na sanaciji nadvožnjaka. Iz HAC-a predviđaju da će biti gotovi za šest tjedana. 

>>Most kopno – Čiovo neće biti otvoren do ljeta

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.