Taksi-obračun

Zbog narušena ugleda Cammeo neće proći na natječaju taksista?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zbog narušena ugleda Cammeo neće proći na natječaju taksista?
09.02.2011.
u 11:37
– Nismo dužni 568.000 kuna. To je računica Porezne uprave – rekao je Vladimir Minovski
Pogledaj originalni članak

– Investiciju od oko dva milijuna eura od Koste Minovskog ne želimo dovesti u opasnost, no  ako ne ispuni sve uvjete propisane u javnom pozivu, a to je i ugled tvrtke na tržištu, ne može proći na natječaju – rekao nam je izvor iz Grada, gdje je u tijeku analiza pristiglih ponuda.

“Nije oprezan”

Upitan ugled, o kojemu govori, tvrtki Taxi Cammeo narušilo je ponovno pokretanje istrage DORH-a o utaji poreza bračnog para Minovski. Riječ je o 568.000 kuna s kojima, čini se, mnogi u Zagrebu kalkuliraju. I zaustavljaju konkurenciju na taksi-tržištu. Isti izvor naglasio je da će se brzo odlučiti što će se dogoditi s Taxi Cammeom, no službeno ne žele “srljati” i javno špekulirati o budućnosti riječkog taksi-poduzeća.

– Cammeo je forsirala Skupština i zbog toga i jest sve ispalo ovako. Previše je u medijima i nije dovoljno oprezan s informacijama koje daje – zaključio je izvor iz Grada.

Potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac na to odgovara:

– Da je Skupština radila u korist Cammea odlučno odbacujem.
Holjevac je dodala i kako je čula za dugovanja Cammea te da je sigurna kako takve informacije štete ugledu tvrtke. Naglašava kako se Skupština bori za poboljšanje kvalitete usluge i sniženje cijena taksi-usluga, no da je svjesna kako “monopolisti” i dalje pokušavaju zadržati položaj na tržištu.

Slučaj već dvije godine

Iz Taxi Cammea priznaju da je u ožujku 2008. porezna inspekcija zatražila poslovne knjige i spis kilometraža za sva vozila. Međutim, naglašavaju kako je prijava PDV-a u to vrijeme napravljena tek do siječnja 2008., uključujući i taj mjesec. Za veljaču i ožujak nije bio napravljen obračun PDV-a iz kojeg proizlazi svota od 568.000 kuna koja je prikazana kao utaja poreza. Iz tvrtke poručuju kako je prijava rađena paušalno i da nije točno utvrđeno o kakvim je prekršajima riječ.

– Porezna uprava je po svojoj računici utvrdila da smo trebali prijaviti veći dohodak nego što jesmo i da smo dužni 568 tisuća kuna. No, to nije točno. To stoji već dvije godine u ladici i izvlači se sada kada dolazimo u Zagreb. Jesu li zagrebački taksisti platili doprinose? Tada bi se vidjelo da je velik dio njih blokiran – rekao je Vladimir Minovski, direktor Cammea u Osijeku i Zagrebu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

NE
nepitajmekako
12:55 09.02.2011.

CAMMEO ne daj se!!! Taman smo uvježbavali stajaća mjesta... Ide to, ide... Ovi \'domaći\' taksisti su obična smeća... Ne daju u gepek, polude kad se pobljuješ... gdje je tu gušt subotnje noći? Tržišni ugled se gradi na inovacijama, to ovi \'naši\' nikad neće shvatit. Kaj nije inovacija pobljuvat se po nekom čist nepoznatom??? Čisto ludilo, a ovakvi čistunci mi to hoće uskratit!? Jos bolja ideja!!! CAMMEO kupi/iznajmi (đemdo sustav) stare krntije od buseva kojih se ZET ne može riješiti, stavi TAKSI transparent na njih i trpa raju ko sardine, a ovi tvrde da su se vozili u taksiju!!! Svi presretni, nitko na gubitku, Zagreb u Guinessu jer ima najveće taksije na svijetu...

RO
robertoma
13:51 09.02.2011.

Čuo sam da je i taj Cammeo teška lopina. Svi taxisti, sadašnji i budući trebaju proći poreznu kontrolu. Svima jednako.

LU
lutomirski
12:24 09.02.2011.

a kakav ugled ima Hrvatski politicari...bando lopovska,prevarantska, meni je vazno da se jeftino vozim u taksiju, a boli me ku... za ugled vlasnika....!!!